Madrid

Ciutadans planteja buscar "espais d'acord" amb PSOE i Podem, però rebutja que els d'Iglesias entrin al govern espanyol

Villegas demana a Podem i al PP que accedeixin a mantenir trobades de feina amb els equips negociadors del PSOE i C's

RedaccióActualitzat

Poc després de la reunió que han tingut el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, amb l'objectiu de reprendre les converses per formar govern, ha arribat la resposta per part de Ciutadans. El vicesecretari general de la formació, José Manuel Villegas, ha afirmat en roda de premsa que el seu partit està obert a buscar "espais d'acord" amb el PSOE i Podem -en una taula de diàleg en la qual es parli de continguts programàtics-, però que rebutja qualsevol govern que inclogui la formació de Pablo Iglesias.

"No donarem suport ni per activa ni per passiva un govern espanyol amb Podem que apliqui el programa electoral de Podem".

En aquest sentit, ha subratllat que Ciutadans votaria "no" perquè fer el contrari seria "una irresponsabilitat" per part seva.

Villegas, però, ha demanat a Podem i, sobretot, al PP que accedeixin a mantenir trobades de feina amb els equips negociadors del PSOE i C's per dir quines propostes del pacte que van signar el passat mes de febrer accepten i quines no i com voldrien millorar-lo o ampliar-lo. I és que C's veu necessari reunir-se amb Podem per veure "si hi ha espais d'acord" i si al final el partit liderat per Iglesias accepta permetre amb la seva abstenció "un govern espanyol del PSOE i C's basat en el programa signat" entre les dues formacions.

En qualsevol cas, Ciutadans considera que, "més enllà de les formes, les posturetes i l'intercanvi de regalets", "no ha canviat res" en el discurs d'Iglesias, ja que "segueix parlant de cadires" i de "si cedeix o no una vicepresidència, que ell mateix s'havia atorgat, a un altre company del seu partit". Villegas ha lamentat també que la formació morada plantegi que "el centre de les negociacions han de ser els programes del PSOE i de Podem, excloent Ciutadans i l'acord" que aquesta formació va signar amb el PSOE.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut