Manifestació a Madrid
Manifestació a Madrid

Ciutadans denuncia TV3 a la Junta Electoral per la cobertura de la manifestació de Madrid

Considera que el desplegament vulnera la pluralitat dels mitjans públics en període electoral i demanen "mesures compensatòries"

Actualitzat

Ciutadans ha denunciat davant la Junta Electoral Central de Barcelona la cobertura que TV3 va fer de la manifestació sobiranista de dissabte. El partit liderat per Albert Rivera considera que el desplegament per informar de la manifestació "L'autodeterminació no és delicte" vulnera la pluralitat dels mitjans públics en període electoral i demanen "mesures compensatòries" a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La denúncia de Ciutadans critica que TV3 fes una retransmissió "exclusiva i excloent d'una manifestació convocada per associacions que notòriament s'identifiquen amb algunes de les formacions concurrents" a les eleccions generals del 28 d'abril.

En el document presentat a la Junta Electoral s'assegura que a la manifestació que va omplir el centre de Madrid es van utilitzar "missatges idèntics als consignats" per ERC i JxCat. Ciutadans argumenta que aquesta cobertura traspassa els límits de la finalitat informativa neutral.

"Aquesta idea de l'ús dels mitjans públics com una caixa de ressonància de les candidatures independentistes es pot constatar perquè tant els informatius del migdia com de la nit obren amb la suposada notícia de la manifestació."

Ciutadans exigeix a la Junta Electoral que declari que la CCMA ha vulnerat la Llei orgànica del Règim Electoral General i que insti l'ens públic a "adoptar les mesures necessàries perquè els mitjans que gestiona evitin tornar a incórrer en la falta de neutralitat denunciada".

Denúncia de Ciutadans a la Junta Electoral:

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 28ACsMitjans de comunicació
Anar al contingut