Madrid

Chacón impulsarà un protocol de celebració de la festa nacional espanyola per evitar noves xiulades

El govern espanyol convocarà tots els grups parlamentaris per mirar de regular la commemoració del 12 d'octubre i evitar en el futur episodis com la xiulada que va rebre José Luis Rodríguez Zapatero enmig de l'acte d'homenatge als soldats morts. Es tracta d'un desig que ha avançat la ministra de Defensa, Carme Chacón.

Actualitzat
Els crits del públic contra el president del govern espanyol ha marcat un any més la desfilada de la festa nacional espanyola. Els crits de "Zapatero, dimissió" van començar així que van arribar els reis i mentre la família reial i les autoritats se saludaven. Les xiulades van continuar gairebé durant tot l'acte, inclòs l'homenatge als caiguts. Un dels primers a lamentar l'escridassada a Zapatero va ser el príncep Felip perquè, va dir, "no respecta moments solemnes". Felip de Borbó també va lamentar que l'escridassada sigui ja "recurrent".

El president espanyol també s'hi ha referit per assegurar que les persones que el van escridassar tenen "lògicament el dret" a fer-ho, però ha lamentat que no hagin respectat un moment d'homenatge a les Forces Armades.

El govern espanyol, però, ha anat més enllà de les simples valoracions i està disposat a fer alguna cosa per evitar que es repeteixin unes escridassades que consideren que s'han convertit ja en un fet recurrent. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha anunciat que convocaran tots els grups parlamentaris per consensuar un protocol de celebració de la festa nacional espanyola. Segons la ministra, "grups rebentadors van faltar al respecte a les Forces Armades" que, al seu parer, van fer "una magnífica desfilada". Chacón ha afegit que si aquests grups volen expressar el seu malestar amb el govern espanyol tenen 364 dies per fer-ho i ha afegit que el que han de fer, si tenen valor, és convocar una manifestació el mateix 12 d'octubre.

La ministra de Defensa també s'ha referit a l'absència de la bandera de Veneçuela en els actes, que, ha dit, "per si sola es qualifica".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut