Barcelona

CEO: ERC guanyaria les eleccions i la majoria independentista podria arribar als 76 escons

El "sí" a la independència (46,7%) superaria el "no" (44,9%)

RedaccióActualitzat

Segons dades del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), els republicans guanyarien les eleccions amb una forquilla d'entre 35 a 37 escons i desbancarien a Ciutadans i al JxCat.

Ciutadans i Junts per Catalunya quedarien pràcticament empatades en segona posició: la formació d'Inés Arrimadas obtindria entre 29 i 30 diputats (ara en té 36) i JxCat obtindria entre 27 i 29 diputats (ara en té 34).

L'ascens d'ERC i dels diputats de la CUP (que passarien dels 4 actuals a 8-10, segons el CEO) reforçaria la majoria independentista al Parlament. La suma d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP sumaria entre 70 i 76 escons (6 més dels que tenen ara).

El "sí" a la independència guanyaria el no, tot i que es redueixen diferències. El "sí" arribaria al 46,7%, mentre que el "no" seria del 44,9%.

 

L'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa atorga una certa recupació al PSC que obtindria 19-21 escons, entre dos i quatre més que els que té ara i sis més que el resultat de l'últim baròmetre.

CatComú-Podem també conseguiria entre 8 i 10 diputats –ara en té 8- i el PPC es quedaria amb un resultat molt semblant a l'actual (4 diputats) o en perdria un i quedaria amb 3.

L'enquesta del CEO es va tancar el 14 de juliol i no recull les conseqüències electorals de la decisió del jutge del Suprem Pablo Llanera de retirar l'euroordre contra Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Clara Ponsatí.

 

ARXIVAT A:
ERCPDeCATJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut