Cauen un 20% les donacions de sang: en calen 20.000 per tenir prou reserves

El Banc de Sang i Teixits organitza a l'estiu més de 4.000 campanyes mòbils per aconseguir 800 donacions al dia

Actualitzat

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als ciutadans a donar sang "abans que se'n vagin de vacances". Les donacions han caigut un 20% en relació amb l'any passat i el Banc de Sang atribueix la davallada a les onades de calor de les últimes setmanes. El banc xifra que, per al mes d'agost, es necessitaran 20.000 donacions de sang per atendre els malalts i accidentats i demana que, qui pugui, vagi als principals hospitals catalans.

Es pot donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya i a les més de 4.000 campanyes mòbils.

Consulta aquí les reserves de sang al Banc de Sang i Teixits en temps real.

En aquests moments es disposa de sang per a 7 dies, quan la situació òptima és que n'hi hagi per a 10. Dels grups més sensibles, els negatius, només hi ha sang per a 2 dies de B- i per a 3 dies d'A-.

Els últims episodis de calor han fet baixar les donacions aquest mes de juliol un 20%, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%.

Això fa que s'arribi a l'agost amb nivells baixos de reserves, especialment dels grups negatius. Les reserves són més baixes que l'any anterior i el Banc de Sang i Teixits calcula que calen 20.000 donacions de sang per poder atendre les necessitats dels hospitals i imprevistos com accidents, cosa que vol dir unes 800 donacions diàries.

Es pot donar sang a qualsevol dels 16 hospitals de Catalunya que tenen banc de sang

 

Donar sang durant les vacances

En la campanya "Aquest estiu, anima't a donar sang", que es va iniciar el 15 de juliol passat, es proposa donar sang abans de marxar de vacances, però el Banc de Sang i Teixits també vol facilitar les donacions durant les vacances. Així, ha organitzat més de 4.000 campanyes mòbils en diferents municipis i també en espais d'estiueig, com ara càmpings.

 

 

També es poden fer donacions en grup o per celebrar un aniversari on tots els convidats vagin al banc de sang a donar i fer una festa amb pastís i tot.

La campanya proposa també que tothom que doni sang comparteixi la imatge i animi altra gent a donar a través de WhatsApp, Twitter, o Instagram, amb l'etiqueta #sangfluencer.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut