Els Mossos detenen un grup que robava objectes de valor a gent gran fent-se passar per revisors del gas
Els Mossos detenen un grup que robava objectes de valor a gent gran fent-se passar per revisors del gas (Mossos)

Cau un grup de falsos revisors del gas que robava a gent de més de 80 anys a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra detenen vuit persones que van apropiar-se de joies i diners de persones grans per valor de 51.733 euros

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava diners i objectes de valor a gent gran a través del mètode del fals revisor a Barcelona. La policia ha detingut aquest 30 de maig un total de vuit persones, que finalment han quedat en llibertat amb càrrecs.

Els arrestats presumptament van cometre sis robatoris violents, set furts i un robatori en grau de temptativa entre el desembre del 2021 i el maig del 2023 per un valor total de 51.733 euros, informa el cos policial en un comunicat.

Els detinguts seleccionaven víctimes vulnerables, de més de 80 anys i que visquessin soles, per adreçar-se al seu domicili, després de fer-los una trucada telefònica, amb el pretext, generalment, d'una revisió del gas. Un cop a dins del pis, un dels arrestats entretenia la víctima mentre l'altre mirava de trobar diners, joies o targetes bancàries.

Segons els Mossos, intimidaven les víctimes per obtenir el PIN de la targeta i de la llibreta, i utilitzaven la violència si no els el donaven.

A banda del que es poguessin endur del pis, també s'apropiaven de targetes o llibretes amb què posteriorment feien operacions bancàries fraudulentes per buidar-los els comptes. Tancaven el circuit delinqüencial amb la venda de joies a receptadors.

Els investigadors han pogut acreditar catorze fets, la majoria comesos aquest any, entre el desembre de l'any 2021 i el maig del 2023. En total, els arrestats, un grup format per quatre homes i quatre dones, van cometre sis robatoris violents i set furts, a més d'un robatori en grau de temptativa.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut