Un sanitari fa una PCR a un conductor a les Canàries (Europa Press)
Un sanitari fa una PCR a un conductor a les Canàries (Europa Press)

Catalunya podria fer PCR als vacunats que siguin contactes estrets de positiu

Una persona vacunada es pot acabar contagiant i també pot infectar, tot i que és molt menys probable

Mònica Bertran BrancósActualitzat

La cinquena onada de la Covid és diferent de les anteriors perquè hi ha una gran part de la població vacunada. A Catalunya, la meitat dels ciutadans ja tenen la pauta completa.

Entre els milers de nous infectats també n'hi ha que estan vacunats, però són una minoria. La gran majoria de casos corresponen a persones no vacunades, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

La gran majoria dels nous contagis de coronavirus corresponen a persones no vacunades
La gran majoria dels nous contagis de coronavirus corresponen a persones no vacunades


Cap vacuna és totalment infal·lible. Les de la Covid es consideren molt bones, però amb les dues dosis protegeixen fins a un 80% de la infecció. Per tant, encara que sigui molt menys probable, una persona vacunada es pot acabar contagiant.

En aquests casos, malgrat tot, la probabilitat que encomani el virus també baixa molt. El risc és petit, però hi és.

Actualment, quan les persones vacunades amb pauta completa són contacte estret d'un positiu i no tenen símptomes, no han de fer quarantena ni tampoc se'ls fa PCR. Però això podria canviar perquè la possibilitat que s'infectin i transmetin el virus existeix, encara que sigui baixa. Catalunya està revisant aquesta recomanació i podria canviar-la.

Un equip de TV3 n'ha parlat amb el cap de Microbiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Tomàs Pumarola, i el cap de la secció de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Roger Paredes:

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus SalutVacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut