La proposta del govern pels Jocs d'hivern en solitari es presentarà dilluns al territori
El govern assegura que "estan preparats" per a una candidatura única (ACN/Marta Lluvich)

Catalunya insisteix en una candidatura en solitari als Jocs d'hivern, i tot apunta al 2034

La consellera Vilagrà anuncia que la proposta es presentarà els pròxims dies al Comitè Olímpic Espanyol i que l'haurà de validar el territori en una consulta

Actualitzat

La Generalitat no tanca la porta a organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern en solitari, després del fracàs de la candidatura conjunta amb l'Aragó.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que el president del COE, Alejandro Blanco, ha comunicat formalment a la Generalitat que descarta presentar la candidatura conjunta amb l'Aragó.

"Estem preparats", ha remarcat Vilagrà aquest dimarts a la tarda en una compareixença davant dels mitjans de comunicació. La consellera ha afirmat que aquesta "proposta amb el lideratge absolut de Catalunya" estarà a punt per presentar-se en els pròxims dies.

"El govern de Catalunya no vol perdre aquesta oportunitat."

Tot i preguntar-se obertament "per què ens hem d'esperar al 2034?", Vilagrà ha deixat entreveure que la candidatura no arribarà a temps per als Jocs d'hivern del 2030, tot i que ha emplaçat els mitjans de comunicació a la roda de premsa que farà el Comitè Olímpic Espanyol aquest dimarts.

La seu del Comitè Olímpic Espanyol, a Madrid
La seu del Comitè Olímpic Espanyol, a Madrid (Europa Press/Isabel Infantes)

Una candidatura "validada territorialment"

Aquesta proposta haurà de ser validada territorialment, segons ha assenyalat Vilagrà. És per això que el govern convocarà pròximament la comissió territorial del Jocs Olímpics.

A més, la candidatura de Catalunya en solitari també haurà de rebre l'aval de la ciutadania en una consulta com la que s'havia de fer el 24 de juliol i que finalment es va ajornar.

El president del COE, Alejandro Blanco
El president del COE, Alejandro Blanco (ACN/Andrea Zamorano)

Contra el "silenci clamorós" del ministre Iceta

Vilagrà ha lamentat que el govern presidit per Javier Lambán hagi "torpedinat" la candidatura conjunta per als Jocs d'hivern del 2030.

A més, també ha criticat el que ha qualificat de "silenci clamorós" del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, a qui ha acusat de no haver "defensat" els interessos del Pirineu i els interessos de Catalunya al llarg del procés de gestació de la candidatura dels Jocs.

El COE, pendent d'un "miracle"

Aquest dilluns a la tarda, fonts del Comitè Olímpic Espanyol han apuntat que l'única opció de cara al 2030 és una candidatura conjunta entre Catalunya i l'Aragó.

EL COE assumeix que aquesta possibilitat, amb l'actual posició del president aragonès, és molt complicada, però deixa entreoberta l'opció que pugui haver-hi un miracle.

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, farà una roda de premsa aquest dimarts.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut