Molts catalans han fet cassolades coincidint amb el discurs del rei Felip VI
Molts catalans han fet cassolades coincidint amb el discurs del rei Felip VI

Cassolades i "Bella ciao" contra la monarquia durant el discurs de Felip VI

Arreu de Catalunya s'ha sentit soroll de cassoles aquest dimecres a la nit, en el mateix moment en què Felip VI feia el discurs televisat sobre la crisi del coronavirus

Actualitzat

Mentre el rei Felip VI feia el discurs televisat en què feia una crida a la unitat per lluitar contra el coronavirus, en molts punts de Catalunya s'han sentit cassoles en protesta contra la monarquia.

Amb cassoles i cullerots, centenars de persones han sortit al balcó en el mateix moment en què s'emetia per televisió el discurs del monarca. Les cassolades, que s'han anunciat durant tot el dia, tenien el suport d'Òmnium Cultural, l'ANC, els CDR i partits com JxCat, ERC, la CUP i els comuns.

Òmnium va fer la crida després que va sortir publicat que el rei emèrit, Joan Carles I, tenia un compte a Suïssa amb grans quantitats de diners que podrien provenir de comissions i que formava part de l'herència que hauria de rebre Felip VI en el futur.

Han estat moltes les ciutats catalanes on s'ha sentit el soroll de les cassoles aquest dimecres a la nit:

 

 

Des de Lleida, Tarragona o Badalona fins a Vic, Girona o Mataró, coberts i altres objectes han picat contra cassoles o paelles per fer soroll en contra de la monarquia.

Però la protesta no s'ha limitat a Catalunya. En molts altres llocs de l'estat, com ara Madrid, també s'ha sentit el soroll de cassoles:

 

 

#CoronaCiao per dir adeu a la monarquia

La crida demanava també cantar la cançó del #CoronaCiao, en referència a la cançó partisana italiana "Bella ciao", per dir adeu a la corona reial, tot fent un joc de paraules amb el coronavirus.

Durant tot el dia, diversos músics s'han sumat a la iniciativa i han cantat la cançó de la resistència italiana en contra d'una institució que han qualificat de "caduca". Els Catarres, Feliu Ventura, Ebri Kinght, Gemma Humet o Borja Penalba han estat alguns dels que han interpretat aquest "Corona ciao":

 

 

ARXIVAT A:
Felip VIMonarquiaCoronavirus
Anar al contingut