Construmat fa 40 anys i estarà obert fins divendres
Barcelona

Cases passives, nous materials i tecnologia punta en el Construmat més sostenible

El Saló Barcelona Building Construmat inaugura una edició centrada en solucions sostenibles per a les cases del futur

Yasmin CórdobaActualitzat

El Saló Construmat ha obert portes aquest dimarts a la Fira de Barcelona i es pot visitar fins divendres. La mostra, que serveix de termòmetre del sector, presenta unes perspectives que suposen una certa recuperació. En aquesta edició, hi ha un 34 per cent més d'expositors que fa dos anys i ja se superen els 400, un centenar més que l'edició anterior.

La temàtica principal d'aquest Construmat és la vivenda del futur, amb la mostra de les últimes tendències aplicades a la construcció en robòtica, "big data", internet de les coses, realitat augmentada i virtual, i economia circular.

 

La robòtica aplicada a la construcció també té un espai al Construmat 2019

 

Solucions sostenibles

La sostenibilitat és també un punt central. Entre les empreses catalanes que aposten per les cases del futur destaquen les dedicades a les cases passives. Són habitatges que, gràcies a un aïllament i una gestió de l'energia molt eficient, necessiten només el 10 per cent de l'energia que gasta una casa convencional.

Eloi Tarrés, de l'empresa Evowall de Sant Fruitós de Bages, assegura que una casa passiva consumeix un 80 o un 90 per cent menys que una casa tradicional.

 

"Això s'aconsegueix amb molt bon aïllament, amb triples vidres, amb molta tecnologia per arribar al màxim confort."

 

Finestres de triple vidre per impedir que entri l'aire fred o calent

 

Tarrés creu que les cases passives són l'aposta més intel·ligent davant el previsible encariment de l'energia en un futur:  

"Com que aquestes cases consumeixen tan poc ens permeten el luxe de poder posar plaques solars, que ens donen l'energia que necessitem per mantenir la casa durant el dia pràcticament amb consum cent per cent renovable. Avui la llei ja permet que l'energia sobrant es pugui enviar a la xarxa i recuperar-la durant la nit."

 

Com a exemple de les noves tendències en el sector, les empreses Evowall i Arquimia han construït a la fira dues vivendes de 90 i 75 metres quadrats amb tots els elements que necessiten els habitatges sostenibles.

 

Vivendes sostenibles construides pel Construmat

 

Per Ana Vallés, presidenta de Barcelona Building Construmat, les fites són clares:

"El primer repte és la modernització, innovació i digitalització. El segon repte és captar nous agents que estan incidint en el sector i el tercer, i molt important, tenir la responsabilitat de reflexionar sobre la problemàtica dels nous habitants de la ciutat i el medi ambient."

 

Un saló, quatre eixos

Els expositors del saló es vertebren al voltant de quatre eixos temàtics: en el Future Sorra es presenten els projectes on s'apliquen les noves tecnologies, liderats per universitats internacionals i empreses emergents. L'Industry Sorra és el gran espai expositiu de Construmat. El Meetings Arena està ideat per a les relacions comercials amb trobades professionals. I el Talks Arena on es fan les conferències per debatre sobre les noves arquitectures, la innovació i l'experimentació en la construcció. A més, i com a novetat del 2019, la mostra compta amb un espai exterior amb empreses de maquinària, elevació i transport.

 

El Talks Arena és l'espai de la fira per a xerrades i conferències

 

En el 40è aniversari del Construmat hi participen enguany més de mil marques líders del sector, la majoria europees, però també de l'Argentina, Colòmbia, Israel o la Xina en el marc del programa de visitants internacionals. En aquesta edició, la número 21 perquè és biennal, s'hi esperen uns 55.000 visitants.

Fins divendres s'esperen més de 50.000 visites

ARXIVAT A:
Sostenibilitat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut