Els investigadors no han pogut determinar des d'on es van disparar els trets (ACN)

Cas Susqueda: troben la manxa i altres accessoris del caiac de la parella assassinada

La troballa s'ha fet en una zona prop d'on van trobar el cos de la noia i d'on hauria desaparegut el senyal del mòbil del noi

RedaccióActualitzat

Un home ha trobat diversos accessoris que correspondrien al caiac que va fer servir la parella de 21 i 23 anys assassinada el 24 d'agost del 2017 al pantà de Susqueda.

El Punt Avui ha avançat que, segons tots els indicis, es tracta de la manxa i de peces inflables que faltaven del caiac que el 26 d'agost del 2017 va aparèixer a la deriva a la zona de l'embarcador, mig enfonsat, esquinçat i amb pedres de grans dimensions al centre.

Imatge presa durant les tasques de recerca a l'embassament de Susqueda
Imatge de les tasques de recerca a l'embassament de Susqueda, fa cinc anys

Els objectes els han trobat a la zona de la riera de Rupit i de la font del Borni, prop d'on es va trobar el cadàver de la noia i prop, també, del punt on s'hauria perdut el senyal del mòbil del jove assassinat, segons l'estudi del pèrit informàtic contractat per la defensa de Jordi Magentí, que és l'únic investigat.

A la zona hi solia aparcar el cotxe un dels pocs habitants del pantà, un home que vivia en una barraca que s'havia construït ell mateix a tocar de l'aigua, en un lloc de molt difícil accés.

L'home, que els investigadors van descartar com a sospitós, va morir fa tres anys per causes naturals.

Comitiva judicial al pantà de Susqueda, el setembre del 2017 (ACN/Ismael Peracaula)
Comitiva judicial al pantà de Susqueda, el setembre del 2017 (ACN/Ismael Peracaula)

Els investigadors s'han centrat fins ara a provar que els crims es van cometre a la Rierica, el lloc on Magentí solia anar a pescar, però encara no han pogut determinar des d'on es van disparar els trets que diversos testimonis van sentir aquell matí.

La defensa de l'acusat, en canvi, sosté que les víctimes mai van ser en aquell punt.


Acotar l'escenari del crim

Segons ha explicat la periodista Tura Soler al programa "Tot es mou", de TV3, els nous indicis els va trobar diumenge un noi que està al corrent del cas i es coneix bé la zona. "Aquesta troballa ajuda molt a acotar quin és l'escenari d'aquest doble crim, que encara té molts misteris", ha apuntat.

Aquest dimarts al matí, explica Soler, els Mossos s'han desplaçat fins al pantà amb el jove per fer-hi comprovacions, acotar i balisar la zona, que la policia científica tornarà a rastrejar per buscar-hi nous indicis.

Abans de la troballa de diumenge, els fragments del caiac ja els hauria localitzat una persona que en va informar a través d'un xat i ha publicat fotografies i una gravació de la zona a internet.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
Anar al contingut