Trobats dos cadàvers a dins del pantà de Susqueda

Fa un mes hi va desaparèixer una parella del Maresme i, des d'aleshores, s'han mantingut les feines de recerca
Trobats dos cadàvers a dins del pantà de Susqueda

Trobats dos cadàvers a dins del pantà de Susqueda

Fa un mes hi va desaparèixer una parella del Maresme i, des d'aleshores, s'han mantingut les feines de recerca
Actualitzat
Els efectius de recerca ha trobat els cossos a les 12.45 al pantà de Susqueda

Els efectius de recerca ha trobat els cossos a les 12.45 al pantà de Susqueda

Els Mossos d'Esquadra han retirat els dos cadàvers localitzats al matí a dins del pantà de Susqueda, a la comarca de la Selva. Els han trobat efectius de la Unitat Aquàtica que feien tasques de recerca a la zona des que fa un mes hi va desaparèixer una parella del Maresme.

A última hora del vespre d'aquest dimarts s'ha fet l'aixecament dels dos cadàvers.

De moment, no s'ha fet oficial cap connexió entre els cossos trobats i aquella desaparició. Els Mossos asseguren que s'han activat els protocols de treball per identificar-los. Se sap, això sí, que es tracta dels cossos d'un home i d'una dona

 

 

L'inspector en cap de l'àrea central de persones desaparegudes, Jordi Domènech, ha explicat com s'han trobat els cossos.

"Ha baixat el nivell de l'aigua i això ha facilitat una mica la recerca. Des del primer dia que tenim els equips de la subaquàtica que estan treballant i avui han sigut ells que, fent la seva tasca de recerca, han trobat els dos cossos. Un dels cossos estava surant al pantà i l'altre al costat, al que són les parets del pantà."

Des del 4 de setembre que els efectius dels Bombers i de la Guàrdia Civil que havien estat rastrejant la zona es van retirar de les feines de recerca, els Mossos van assumir-ne el rastreig i es van focalitzar en zones més delimitades. La localització dels cossos s'ha fet en una zona de difícil accés.

 

 

Una parella va desaparèixer al mateix lloc el 24 d'agost

Per ara s'havien trobat nombrosos indicis que feien presagiar que la parella desapareguda podia ser al fons del pantà. Hi havien anat a practicar caiac i quatre dies després de la desaparició van trobar el cotxe dels desapareguts al fons del pantà. A dins del vehicle hi havia les carteres de la parella.

L'endemà, uns nois que poc després de la desaparició havien anat al pantà de Susqueda van informar que van trobar un caiac punxat i carregat de pedres. El van arrossegar fins a l'embarcador. En saber que una parella havia desaparegut van lligar caps i en van informar la policia.

Es tracta d'una parella de 21 i 23 anys, la família dels quals va presentar dues denúncies de desaparició a les comissaries d'Arenys de Mar i de Premià de Mar, al Maresme, dos dies després de perdre'n el rastre.

Durant tot aquest temps han continuat les feines de recerca al pantà i, paral·lelment, la policia ha investigat també com es va precipitar el cotxe a l'aigua i les circumstàncies en què es va trobar el caiac. Per ara no s'ha fet pública cap conclusió.