Arribada al jutjat dels cinc acusats d'haver violat una jove als Sanfermines (Efe)
Pamplona

Cas dels Sanfermines: l'advocat de la jove respon que té dret a "fer una vida normal"

L'advocat de la jove que va denunciar una violació en els Sanfermines respon a la polèmica generada pel tribunal en acceptar com a prova imatges de la jove a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

"Una víctima té dret a fer una vida normal, a semblar que no ha passat res i no a tancar-se a casa i morir d'inanició". Això és el que ha declarat aquest dilluns a la sortida dels jutjats l'advocat de la jove que hauria estat violada en els Sanfermines del 2016.

Les declaracions arriben després de la polèmica que va suscitar la setmana passada l'informe d'un detectiu privat, acceptat pel tribunal, amb l'activitat de la denunciant a les xarxes socials els dies posteriors als fets. L'informe el va encarregar un dels acusats per demostrar que la jove va seguir fent "vida normal" i no va quedar traumatitzada.

Amb tot, l'advocat de la jove, Carlos Bacaicoa, considera que el tribunal no valorarà l'informe "en contra" de la noia, sinó que el que està intentant fer és "evitar problemes de nul·litat per vulneració de drets fonamentals, perquè no declarin nul el judici".

Sisè dia de judici

La vistà s'està desenvolupant des del dilluns 13 de novembre a porta tancada. En la jornada d'aquest dilluns han declarat dos agents de la Policia Foral que s'han referit a l'àudio del vídeo gravat pels cinc acusats, autoanomenats "La Manada", en el moment de la suposada agressió. 

Segons Bacaicoa, de les seves declaracions es pot concloure que "no hi va haver consentiment per enlloc". Ho nega, en canvi, l'advocat de tres dels processats, Agustín Martínez Becerra, que considera que en els 96 segons de filmació no pot quedar acreditat el fet.

Segons assegura, no se sent parlar la jove i els processats només pronuncien "frases i expressions molt breus", que no poden implicar "ni consentiment ni la interpretació contrària"

Avui també han declarat els policies i membres del laboratori encarregats de les empremtes dactilars i de l'ADN, a més dels forenses que van examinar la jove madrilenya.

Previsiblament, dimarts es veuran per primera vegada els vídeos a la sala, ja que ha de testificar l'agent de la policia que es va encarregar d'analitzar-ne el contingut i informar-ne en la fase d'instrucció. Es tracta de mitja dotzena de clips curts, en total 96 segons, que no es van projectar durant la declaració de la noia.

Per als cinc acusats, entre aquests un guàrdia civil i un militar, la fiscalia demana 22 anys i 10 mesos de presó.

ARXIVAT A:
JudicialLa Manada
Anar al contingut