Carrizosa: "Se'ns vol fer passar per intolerants i grollers"

El portaveu de Ciutadans diu a "Acció política" que els independentistes estan fent xantatge a Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Carlos Carrizosa defensa la manifestació de Ciutadans, PP i Vox convocada per demà a Madrid perquè, segons ell, els independentistes estan fent xantatge a Pedro Sánchez. En una entrevista al programa "Acció política", assegura que el president del govern espanyol permet que Catalunya sigui un territori sense llei.

"Sembla que hi hagi a Catalunya un territori sense llei on els separatistes, amb aquest xantatge a què estan sotmetent l'Estat, poden fer el que vulguin, i el president d'Espanya, com que els necessita per mantenir-se a La Moncloa, doncs no fa res. Això, per nosaltres, és gravíssim i és una de les qüestions a les quals volem apel·lar, als carrers i als ciutadans, perquè exigeixin unes eleccions a Espanya."

El portaveu parlamentari de Ciutadans assegura que el seu grup no busca la crispació.

"Els que tenen interès a presentar al grup de Ciutadans com si fos un grup groller, 'camorrista'..., això és una forma de voler desacreditar una oposició que és una oposició democràtica, que som el primer partit de Catalunya que estem al Grup Liberal Europeu, i que aquí se'ns vol fer passar per intolerants i grollers."

Tot i això, Ciutadans ha decidit no anar a la taula de diàleg entre tots els partits que ha convocat el president Quim Torra. Carrizosa explica que és el president de la Generalitat el que "es nega a comparèixer".

"Nosaltres aniríem a les taules de diàleg per parlar de les pensions, per una llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes, això sí. Però, per què hem d'anar a parlar a Palau amb el president Torra si aquí el president Torra es nega a comparèixer al Parlament quan no pot o no vol debatre?"

Ciutadans demana a Torra que "governi per a tots els catalans". Carrizosa assegura que "ha estat vergonyós" saber que cap dels 21 punts que va presentar a Sánchez "parlava de les qüestions que preocupen els catalans".

"La seva principal missió és substituir Puigdemont per portar-nos a una república que ell ha d'implantar. Esclar, per tant, és molt difícil arribar a pactes i acords amb una persona tan extremista i tan radical. Nosaltres no pactarem mai governs ni amb els populistes, d'un i altre signe, ni amb el separatisme."

 

 

Rebutgen la figura del relator

Carrizosa nega que la situació actual sigui un conflicte entre Catalunya i Espanya, i posa en dubte el paper del relator que s'ha proposat aquesta setmana.

"És un conflicte, primer, entre catalans, i passa a tenir el focus en unes taules que són de partits, on, a més a més, hi posen persones com els relators, els notaris o els mediadors, que són propis de situacions excepcionals o de mediació internacional."

 

Notícia relacionada: El relator, un perfil que ja va aparèixer el 9N amb el PP i abans de la DUI

 

Sobre el judici, el portaveu de Ciutadans demana un "absolut respecte a la tasca dels jutges i els tribunals".

"Nosaltres no hem dit mai que aquests senyors se'ls ha de condemnar ni tampoc que no se'ls ha de condemnar."

Carrizosa explica que en la seva carrera d'advocat ha defensat "moltes persones" i que han "pogut preparar perfectament les defenses sense que el client tingui ordinador". Assegura que "no és cap dret fonamental".

"Això s'està fent servir, com tantes coses, com a cavall de batalla del separatisme per fer veure que aquest judici està mancat de les garanties essencials."

ARXIVAT A:
CsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut