El cap de l'oposició, Carlos Carrizosa, durant l'entrevista a TV3
El cap de l'oposició, Carlos Carrizosa, durant l'entrevista a TV3

Carrizosa insta els líders de l'1-O a demanar perdó i dir "que no ho tornaran a fer"

En una entrevista a TV3, el cap de l'oposició acusa els dirigents independentistes a qui s'ha suspès el tercer grau d'haver tingut un "tracte de favor" per part del Departament de Justícia

Actualitzat

El cap de l'oposició al Parlament de Catalunya i president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha instat els líders independentistes empresonats a "demanar perdó" per l'1 d'Octubre i prometre que "no ho tornaran a fer". El president del grup parlamentari de Ciutadans ha qualificat de "cop a la democràcia" els fets de la tardor del 2017 i ha acusat Carles Puigdemont i Oriol Junqueras d'haver "dividit i crispat" la societat catalana.

El mateix dia que la justícia ha suspès el tercer grau penitenciari de cinc dels empresonats pel procés sobiranista, Carrizosa ha acusat els presos independentistes condemnats pel Suprem d'haver rebut un "tracte de favor" per part de l'administració de justícia:

"És molt desgraciat estar privat de llibertat, però no només hi ha nou persones a Catalunya que ho estan."

De fet, ha assegurat que "ni de conya" un pres pot tenir l'estatus que tenien els presos de l'1-O "si no té amics a l'administració de Justícia":

"És un escàndol i un greuge el que han fet aquí."

En una entrevista a TV3, Carrizosa s'ha mostrat partidari de resoldre els problemes de "la Catalunya real", entre els quals ha citat l'atur, el mercat de lloguer i les ocupacions il·legals.

 

 

 

Pel que fa a una possible convocatòria electoral, Carrizosa ha opinat que, en aquests moments, seria una "gran irresponsabilitat" i ha apuntat que la prioritat és "gestionar" la pandèmia del coronavirus. El cap de l'oposició també ha considerat "injust" haver de dependre del calendari judicial del president de la Generalitat, Quim Torra, per fixar la data dels comicis.

 

"La pandèmia ens dona l'oportunitat d'abaixar el nivell d'enfrontament"

A l'entrevista, el cap de l'oposició ha apostat per més col·laboració entre partits i institucions per abordar els problemes de la ciutadania després de la pandèmia del coronavirus, que ha dit que suposa una "oportunitat" per "abaixar el nivell d'enfrontament":

"Ho hem fet directament i ha baixat una mica la tensió amb el senyor Quim Torra, amb qui ens hem reunit. Abans, ni ens reuníem."

 

Carrizosa, durant l'entrevista amb Vicent Sanchis
Carrizosa, durant l'entrevista amb Vicent Sanchis

 

Carrizosa, però, ha estat molt crític amb la gestió de la crisi que ha dut a terme el govern de la Generalitat. Ha considerat que "una segona onada" era "més que previsible" i ha lamentat que no hi hagi hagut "rapidesa de reacció" per identificar els focus a través de rastrejadors, assenyalant la consellera de Salut:

"Vergés no ho ha dut bé."

També ha apuntat, sobre les residències, que la conselleria de Chakir el Homrani "va trigar a reaccionar" i ha recordat que, a Catalunya, l'efecte de la pandèmia als geriàtrics va ser "especialment dramàtic" i que el Parlament ha acordat obrir una investigació sobre aquest tema.

En l'entrevista, el cap de l'oposició ha acusat TV3 de ser "un fenomenal aparell de propaganda, caríssim" que es dedica a "atiar el foc a la conveniència d'uns líders que han quedat desfasats".

ARXIVAT A:
CsGovern empresonatCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut