Carrizosa accepta els dos assessors que li corresponen com a cap de l'oposició
Carlos Carrizosa, aquest dimarts al Parlament de Catalunya
Barcelona

Carrizosa accepta, com a cap de l'oposició, els assessors als quals Arrimadas va renunciar

Ciutadans sempre s'havia mostrat partidari d'eliminar aquest càrrec parlamentari

RedaccióActualitzat

Carlos Carrizosa, el cap de Ciutadans al Parlament, ha acceptat els dos assessors que li corresponen com a cap de l'oposició, a diferència del que va fer Inés Arrimadas quan ho era, que hi va renunciar.

Carrizosa ha comunicat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que renuncia al sou extra i al tractament protocol·lari que correspon al cap de l'oposició; però, en canvi, no ho fa amb els dos assessors, que suposen un cost d'uns 75.000 euros l'any.

Ciutadans sempre ha criticat amb duresa les despeses econòmiques que porta associat el càrrec de cap de l'oposició. Segons el partit taronja, el fet d'acceptar ara els dos assessors respon a raons d'organització interna del grup parlamentari.

Càrrec creat el 2004

El càrrec de cap de l'oposició es va crear el 2004, i el primer a ocupar-lo va ser Artur Mas. Ni ell ni els següents que ho van ser, Joaquim Nadal i Oriol Junqueras, van cobrar el sobresou que implicava.

Sí que van aprofitar alguns dels altres drets i avantatges que comportava, com ara els assessors, a més d'oficina pròpia.

El 2016 Inés Arrimadas va acceptar el càrrec de mans de Carme Forcadell, però va renunciar a tots aquests recursos, cosa que va tornar a fer el 2018.

 

ARXIVAT A:
Cs
Anar al contingut