La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, arribant al Parlament en la sessió d'investidura de Quim Torra, el 12 de maig del 2018 (Horitzontal…
La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, arribant al Parlament en la sessió d'investidura de Quim Torra, el 12 de maig del 2018 (Horitzontal).

Arrimadas accepta ser cap de l'oposició, però renuncia al sou i als drets que comporta

Artur Mas, Quim Nadal i Oriol Junqueras també van renunciar al sou de cap de l'oposició en el seu moment

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas continuarà sent la cap de l'oposició a Catalunya. La líder de Ciutadans ha acceptat el nomenament, però renuncia al sou i als drets que comporta, segons ha explicat la formació en un comunicat.

Arrimadas, doncs, no cobrarà el complement salarial de cap de l'oposició i també rebutja contractar personal d'assessoria i la resta de prerrogatives associades al càrrec:

-Rebre el tractament d'honorable senyora
-Ser ordenada protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat
-Disposar dels mitjans humans necessaris per exercir les seves atribucions, dels quals l'ha de proveir el Parlament; en concret, dels dos llocs de treball corresponents als dos càrrecs de confiança de l'Oficina del Cap de l'Oposició (cap de l'Oficina i assessor de l'Oficina)

La líder de Ciutadans ha renunciat als drets que van associat al càrrec amb un escrit adreçat a la mesa del Parlament.


Una renuncia habitual

Arrimadas ja va renunciar als privilegis associats al càrrec el 2015. Des que es va crear el càrrec, amb Pasqual Maragall de president i Artur Mas a l'oposició tots els líder han renunciat al sou que els pertocava. Mas primer el 2004 i 2008, Joaquim Nadal després el 2011 i Oriol Junqueras al 2013.

Ciutadans va ser primera força a les eleccions del 21 de desembre de 2017.

 

ARXIVAT A:
CsEleccions 21D
Anar al contingut