El Centre Cívic d'Hostafrancs s'ha omplert de gom a gom amb gent que busca feina

Càritas munta una fira perquè gent a l'atur trobi feina

Si l'èxit de participació es concreta finalment en la contractació dels aturats entrevistats, l'entitat es planteja fer la trobada dos cops l'any

Càritas Diocesana de Barcelona té en marxa un programa per acompanyar els aturats de llarga durada, que ha permès que unes 4.000 persones trobin feina estable, gràcies a aquest suport formatiu i emocional.

Ara, aquesta entitat l'han complementat amb una fira que posa en contacte empreses i buscadors de feina que ha reunit a Barcelona una vintena d'empreses.

 

 

Els sectors de les companyies participants han estat molt diversos des de constructores, neteja, turisme, disseny i grafisme.  

El Centre Cívic d'Hostafrancs s'ha omplert de gom a gom aquest divendres. L'èxit de participació ha fet que la direcció de Càritas es plantegi fer-la dos cops l'any.

Càritas prendrà la decisió, un cop analitzat el nombre de contractes que finalment s'acabin firmant.

 

 

Hi han participat prop de mig miler d'usuaris del programa "Feina amb cor", és a dir persones que fa més d'un any que estan a l'atur, tenen familiars a càrrec i han esgotat -o estan a punt de fer-ho- la prestació per desocupació.

La patronal Foment també dona suport a aquest programa.

Amb el currículum a la mà, les persones participants han mantingut una entrevista de cinc minuts. Un primer filtre perquè les empreses decideixin si els trucaran més endavant per fer una oferta en ferm. El primer contacte, però, ja s'ha fet.

El nivell de qualificació de la gent que es presenta és molt alt, però les dificultats per trobar feina també.

 

 

Com, per exemple, el cas d'Elena García, que té 59 anys, i nota que l'edat és un problema per a les empreses.

"Tot i que una persona com jo - explica García- pot aportar l'experiència d'haver treballant en molts sectors i conèixer diferents maneres de treballar"


L'excés de formació també pot ser un escull per als joves, ja que hi ha moltes empreses que ofereixen poc sou i una cosa no casa amb l'altra.

Càritas ha valorat positivament el nombre d'empreses participants, però veu amb preocupació el volum de gent molt qualificada que busca feina.

 

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut