Capturen i traslladen amb helicòpter tres dels catorze vedells fugits d'una granja d'Algerri
Dos dels vedells capturats els han tret del camp per l'aire (Agents Rurals)

Un dron, xarxes, dards i un helicòpter per capturar 3 dels 14 vedells fugits d'Algerri

Els onze que queden sembla que s'han agrupat, fet que podria facilitar un nova operació dels Agents Rurals per agafar-los tots a la vegada

Actualitzat

A Algerri, a la Noguera, han pogut dir que han vist una vaca volant. De fet, es tracta de vedells i els han hissat en helicòpter. Els Agents Rurals han dut a terme una operació de pel·lícula per recuperar els vedells que fa vint dies es van escapar d'una granja d'aquesta localitat.

Han fet servir un dron, xarxes, dards i fins i tot un helicòpter per atrapar-los, però tot i així, no els està resultant gens fàcil. Només han pogut capturar tres dels catorze animals que van trencar la tanca de la granja, i onze encara campen al seu aire pel municipi.

 

Els animals fa dies que estan causant importants destrosses als camps de panís i altres conreus on entren a menjar, en una zona prop del riu i de camps de fruiters, on "tenen tot el que necessiten", ha explicat a TV3, l'alcalde Miquel Plensa.

Són animals amb molts quilos de pes, i segons els agents rurals, no són gaire dòcils, més aviat agressius, fet que complica la seva captura.
 

L'operació

Amb l'ajuda d'un dron, intenten saber on s'amaguen els vedells entre els camps de panís. Per capturar-los, han disparat fins a dos dards a cada animal per aconseguir que s'adormissin. Un cop inconscients, s'hi han pogut acostar per treure'ls.

Posen el vedell anestesiat en una xarxa per hissar-lo amb l'helicòpter (Agents Rurals)(Agents Rurals)

Amb una xarxa s'han embolicat dos dels vedells que, hissats per l'aire amb un helicòpter, han tret del camp on no s'hi podia accedir amb vehicles. L'altre, l'han transportat amb un camió.

En aquesta operació de rescat hi participen una vintena d'agents rurals que fa més de dues setmanes que intenten atrapar-los.

Ara, els onze animals que queden s'han agrupat en una altra zona sense sortir del terme municipal. Això pot facilitar que, en una altra operació similar, es puguin capturar tots d'una sola vegada. L'alcalde espera que abans d'acabar la setmana tot hagi acabat.

Per una banda, els veïns del poble no entenen com costa tant de capturar aquests animals, i per l'altra, aquests dies alguns han tingut por que els sortissin al pas passejant per les rodalies.

Amb un dron s'han localitzat els animals dintre dels camps de panís (Agents Rurals)

"Per sort", diu Miquel Plensa, "els animals no han anat cap a la carretera d'Albesa a Algerri, perquè els animals passen sense mirar i podrien provocar accidents", ni tampoc s'han acostat al nucli urbà.

ARXIVAT A:
RamaderiaMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut