Imatge del tauró pelegrí capturat a Deltebre (Foto: Aguaita.cat)
L'exemplar pesa uns 90 kg i fa més d'un metre i mig de llarg (Foto: Aguaita.cat)
Deltebre

Capturat un tauró pelegrí de 90 kg a Deltebre

L'exemplar va quedar enganxat per casualitat a la xarxa del pescador i quan va pujar-lo a la barca ja era mort

Actualitzat
  •  

Un pescador del Deltebre ha capturat un exemplar de tauró pelegrí a prop de la costa, a la zona de Riumar. L'exemplar pesa uns 90 kg i fa més d'un metre i mig de llarg. L'exemplar va quedar enganxat de casualitat a la xarxa del pescador i quan va pujar-lo a la barca ja era mort. Segons aquest, "quan animals d'aquest tipus s'apropen tant a la costa és perquè vénen a morir". El tauró pelegrí és una espècie que habita el Mediterrani però se'l considera una espècie amenaçada.

Javier Guallart, doctor en ciències biològiques i expert en taurons, ha confirmat a Aguaita.cat que l'exemplar capturat pel pescador de Deltebre es tracta d'un pelegrí, per la forma de la boca, "que és molt característica", i d'un mascle jove.

Segons Guallart "els pelegrins són comuns al Mediterrani", encara que "són molt més comuns en aigües d'Irlanda". Ha afegit que "el tauró necessita moure's per respirar i si queda atrapat en una xarxa al fons de l'aigua", com sembla que ha sigut el cas del pescador de Deltebre, "acaba morint per asfixia".

El tauró pelegrí és el segon peix més gran del món, després del tauró balena. S'alimenta de zooplàncton, petits peixos i invertebrats. Tot i que no es troba en aquests moments dins del catàleg d'espècies amenaçades, una directiva europea en prohibeix la pesca, captura, tinença a bord, intercanvi i comercialització del tauró pelegrí. La CITES (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres) també en prohibeix el seu comerç a l'exterior.

Anar al contingut