Barcelona

Canyadell avisa que la LEC suposarà un retrocés per a tota la societat

La presidenta del sindicat USTEC-STEs, Rosa Canyadell, ha dit en declaracions al programa "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio que la manifestació convocada per aquest dijous al sector de l'Educació no serà tan multitudinària com esperava ja que alguns sindicats i les associacions de pares s'han desmarcat de l'aturada. De tota manera, avisa que el sector no s'ha desmarcat de les crítiques de fons a la llei d'Educació de Catalunya (LEC) perquè, segons diu, descuida l'escola pública en favor de la privada, la qual cosa suposa un retrocés per a tota la societat.

Actualitzat
La tesi de Rosa Canyadell rau en el fet que la LEC proposa consolidar la doble xarxa educativa en un procés que "manté els privilegis als centres concertats i privats i no aposta per l'escola pública". Justament el fet de relegar l'escola pública que denuncia Canyadell provocarà una "fractura social" en l'àmbit de l'educació perquè no es reforça aquest model, que és el que "garanteix la pau social, la que integra els nouvinguts i la que assegura l'educació de les classes més desafavorides".

La presidenta del sindicat està especialment preocupada pel fet que l'escola pública deixi de ser considerat "l'eix vertebrador del sistema educatiu del país" i assegura que, en aquest punt, té el suport de la resta de sindicats i també de les associacions de pares. Per això treu importància al fet que aquest dijous no secundin la vaga convocada.

Un altre dels aspectes que, segons Canyadell, preocupa àmpliament en el sector de l'Educació és la privatització del sistema educatiu. En concret, denuncien que la Generalitat destini diners públics a la gestió de "centres privats que, a més a més, incompleixen les condicions perquè seleccionen l'alumnat i alguns segreguen entre nois i noies". Igualment, es queixa que els diners públics també serveixin per cobrir l'oferta educativa entre 0 i 3 anys i la formació d'adults a partir d'externalitzacions per part dels ajuntaments.

L'avaluació dels centres i dels professors també és un dels punts que ha generat oposició entre el sindicat educatiu que presideix Canyadell. I és que considera que més que avaluació el que es fa és incentivar econòmicament els professors per aprovar més alumnes. "Això pot fer augmentar els aprovats, però no el nivell educatiu", adverteix Canyadell, que afegeix que la política d'incentius és una mesura pròpia de l'àmbit empresarial, però no de l'educatiu.
Anar al contingut