Campanya als instituts perquè els joves d'avui no siguin els corruptes de demà

La Oficina Antifrau ensenya als joves amb el video "Per la integritat en l'esport" a fugir de la corrupció

RedaccióActualitzat

Per fomentar els valors de l'honestedat i el joc net entre els joves, la Oficina Antifrau ha engegat una campanya als instituts de secundària amb el lema "Per la integritat en l'esport". L'arranjament d'un partit de futbol base serveix d'exemple i punt de partida per fomentar el debat i la reflexió a les aules sobre valors com l'honestedat.

Es tracta que els joves d'avui no siguin els corruptes de demà i la millor manera és posar-los exemples que ells entenen molt bé.

La part pedagògica es fa amb un vídeo. S'hi veu com dos equips de futbol han pactat empatar per afavorir-ne un altre que pujarà de categoria. Una pràctica força habitual en el món de l'esport. El cap d'Esports de TV3, Bernat Soler, moderador de l'acte, ha interpel·lat els alumnes.

 

 

Bernat Soler els pregunta:

"Si això et passés en l'equip que tu jugues, què faries?"

El professor els fa una pregunta més:

"Algú de vosaltres ho ha viscut, això?"

I un alumne respon:

"Sí, jo sí. Vam pactar amb l'àrbitre i tot, i nosaltres ens vam quedar sense fer promoció i a Segona. Vam denunciar-ho a la federació, però van arxivar el cas".

La millor manera d'entendre que són pràctiques il·lícites és ficar-se a la pell de qui les fa.

 

 

El professor:

"Vosaltres sou l'equip que heu empatat. I vosaltres ho heu donat tot, i us heu quedat sense pujar de categoria. Els que heu empatat, per què ho heu fet?". 

Un altre alumne respon:

"Home, si ens va bé a tots dos. Ho sento, però no és culpa meva".

 

 

La integritat en l'esport es fa extensible a tots els àmbits de la societat. I se'ls expliquen als alumnes els valors positius de l'amistat, l'esforç i l'honestedat. A més, se'ls recorda que, quan siguin treballadors, no podran fer trampa i hauran de pagar impostos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut