Segons analistes financers, Espanya no seria el següent país en ser rescatat.
Segons analistes financers, Espanya no seria el següent país en ser rescatat.
Madrid

Campa diu que el creixement previst del PIB és insuficient per crear ocupació

El govern espanyol revisarà les seves previsions econòmiques. A l'espera que la vicepresidenta Elena Salgado presenti el nou escenari macroeconòmic per als pròxims anys, el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha manifestat que la previsió de creixement de l'1,3% està per sota del potencial de l'economia espanyola. Campa, que participa en unes jornades sobre el sector financer, s'ha mostrat convençut que les entitats financeres trauran més bons resultats a les les proves de resistència del juny.

Actualitzat
Poques hores abans de la compareixença de Salgado, Campa ha admès que la taxa de creixement de l'1,3% del PIB "no serà suficient per a un creixement de treball substancial". I, en aquesta línia, ha afegit: "A més, està per sota de l'avenç potencial de l'economia espanyola, que es va situar en un 2,5%".

En qualsevol cas, en el discurs d'obertura de la XVIII Trobada del Sector Financer, el secretari d'Estat ha augurat que l'etapa de recuperació, que permeti arribar als objectius d'increment anual estables, començarà a consolidar-se el 2012 o el 2013, un cop hagi finalitzat el reajust del sector de la construcció.

Pel que fa a l'atur, el secretari d'Estat ha recordat també que la situació a Espanya "és problemàtica i preocupant" i ha destacat que "a curt termini no observarem grans creacions de feina".

Per redreçar la situació econòmica a l'Estat, Campa és partidari de reformar la negociació col·lectiva per dotar-la de "més flexibilitat" ja que l'entorn és molt diferent a l'entrada anterior en vigor de l'euro, quan la inflació podia ser tan alta que era necessari vincular-la al creixement de salaris.

Un altre dels principals objectius del govern espanyol, ha dit, és la consolidació fiscal per garantir l'estabilitat dels comptes públics a curt termini, i que siguin sostenibles, a mitjà termini.

En qualsevol cas, Campa s'ha mostrat convençut que les entitats financeres trauran més bons resultats a les proves de resistència del juny.
Anar al contingut