Madrid

Camacho abandona la selecció espanyola després de 3 anys i 9 mesos al capdavant

José Antonio Camacho ha anunciat la seva marxa com a tècnic de la selecció espanyola, càrrec que ha ocupat durant tres anys i nou mesos i amb el qual ha arribat fins als quarts de final en l'Eurocopa 2000 i en el Mundial 2002. Camacho, que va debutar en un amistós disputat a Granada contra Rússia el 23 de setembre del 1998, ha dirigit la selecció en 44 partits, amb un balanç de 28 victòries, 9 empats i 7 derrotes, amb 105 gols a favor i 37 en contra. Provisionalment es farà càrrec de la selecció espanyola absoluta el tècnic de la sub-21 Iñaki Sáez.

Temperamental i entregat a la seva feina, José Antonio Camacho ha estat tres anys i nou mesos dirigint la selecció espanyola. Gairebé sempre amb mànigues de camisa, com ha quedat clar en el Mundial que acaba de finalitzar. L'era Camacho inclou una Eurocopa i un Mundial. Va agafar la selecció quan van fer fora Javier Clemente per una derrota sonada: 3-2 a Xipre en el primer partit de classificació per a l'Eurocopa del 2000. Camacho va redreçar la situació. Espanya es va classificar de forma brillant: primera del seu grup i marcant més gols que ningú. A l'hora de la veritat, la creu d'Espanya va seguir sent la mateixa: quedar-se a quarts. A l'Eurocopa de fa dos anys, Espanya va perdre per 2 a 1 contra França al Jan Breydel de Brussel·les. Per a la història quedarà el penal fallat per Raúl a dos minuts del final, que hauria provocat la pròrroga contra els llavors campions del món. En aquest Mundial, la selecció de Camacho va començar com mai: tres partits, tres victòries en la primera fase. Al final, però, la història va ser la de gairebé sempre: eliminats a quarts de final. Aquesta vegada, però, el dolent de la pel·lícula va ser l'àrbitre.