Madrid

Cabrera es reuneix avui amb tots els consellers d'Educació amb el calendari i l'aplicació de la LOE sobre la taula

Primera reunió de la ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, amb tots els consellers autonòmics del ram des que va assumir el relleu al capdavant de la cartera. I és que per primer cop presideix la conferència sectorial. Sobre la taula està previst abordar el calendari d'aplicació de la LOE i diversos aspectes per a la seva execució. Es tracta de la primera trobada directa de Mercedes Cabrera amb tots els consellers, entre els quals destaquen els del PP per la forta oposició que van demostrar amb la seva predecessora, María Jesús Sansegundo, durant l'aprovació de la LOE, especialment pel que fa a l'assignatura de religió.

Actualitzat

A Madrid, la ministra d'Educació i Ciència es reunirà amb les comunitats autònomes en el si de la conferència sectorial d'educació per tractar sobre el calendari d'aplicació de la llei orgànica d'educació i el seu desenvolupament reglamentari. Així doncs, per primera vegada Mercedes Cabrera es trobarà amb tots els consellers, inclosos els del PP, que van mostrar una forta oposició a la seva predecessora durant l'aprovació de la LOE. Un rebuig extrem que els va portar fins i tot a aixecar-se de la taula de negociacions amb la ministra Sansegundo. Entre les crítiques dels consellers populars a la normativa destaca l'oposició que l'assignatura de religió passi a ser una assignatura optativa i no avaluable.

En qualsevol cas, tal com ja va avançar el secretari general d'Educació, Alejandro Tiana, el mateix dia de l'aprovació de la reforma educativa al Congrés dels Diputats, el 6 d'abril passat, Mercedes Cabrera es reunirà aquests dies amb les institucions i organismes que afecten la LOE per poder-la aprovar, previsiblement, al juny.

Després de recordar que la LOE també haurà de ser avaluada pels consells escolars, Educació ha explicat que les primeres mesures de la llei que començaran a implantar-se en el sistema educatiu seran les referents a l'"ordenació acadèmica", com l'organització, l'autonomia o la direcció dels centres escolars.

En qualsevol cas, el decret podria entrar en vigor el curs que ve així com la regulació de l'assignatura de religió. Més tard, durant el curs 2006-2007, es començarà a debatre els reglaments sobre el currículum perquè així, puguin començar a aplicar-se l'any acadèmic següent. En aquest sentit, la nova regulació dels cursos de primer i de segon de primària i de primer i de tercer d'educació secundària obligatòria podria començar el 2007-2008.

Anar al contingut