L'entrada d'un supermercat Bonpreu
El president del supermercats Bonpreu, Joan Font, es cola a les grans fortunes de l'Estat (Europa Press)

Bonpreu preveu crear 470 llocs de treball en un nou centre logístic a Montblanc

El grup invertirà 48 milions en el projecte al Logis Montblanc

RedaccióActualitzat

El grup Bonpreu invertirà 48 milions d'euros en la construcció d'un nou centre de distribució a la Conca de Barberà. Serà de dimensions similars al que té a Malla, a Osona.

La creació d'aquest espai es preveu que generi 470 llocs de treball directes i un important estímul econòmic per a la comarca.

El centre donarà servei a les comarques de Tarragona i de Lleida i també a l'Aragó.

Primera empresa del Logis Montblanc

El grup osonenc es convertirà d'aquesta manera en la primera empresa que s'instal·la al Logis Montblanc, perquè que ha adquirit les dues primeres parcel·les del futur polígon logístic, amb prop de 200.000 metres quadrats de superfície.


La nau es construirà en paral·lel a la urbanització de la primera fase del polígon, que s'enllestirà a finals del 2022.

Aquesta és la inversió més gran dels últims 10 anys a la Conca de Barberà. I, segons l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha arribat en un moment de preocupació per l'envelliment i la pèrdua de població i d'inversions:

"Ens ha arribat en un moment oportú. Quan aquest teixit industrial excel·lent que tenim passa moments complicats. I quan comencen a saltar les alarmes per la pèrdua d'habitants de la Conca, per sota de les 20.000 persones."

L'adjudicació s'ha fet a Gesdip, societat del grup Bonpreu.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha defensat, des de Montblanc, l'impacte que tindrà el projecte. "No solament anunciem un gran pas en aquest centre logístic, sinó un projecte de reconstrucció econòmica per a la comarca i les comarques veïnes. Parlem de generar llocs de treball, la millor política social possible", ha destacat.

El Logis Montblanc oferirà més de 356.000 metres quadrats per a la instal·lació d'empreses logístiques i industrials i 39.000 metres més per a altres activitats.

Bonpreu va facturar un 9% més el 2020

L'empresa va tancar el 2020 amb una facturació de 1.625 milions d'euros, un 9% més que l'exercici anterior.

En va destacar, sobretot, el negoci de l'alimentació, que va créixer un 20% en l'any que va esclatar la pandèmia de la Covid-19.

L'empresa, que compta amb una plantilla de 8.900 professionals, va fixar per al 2021 una inversió de 150 milions d'euros en l'obertura de nous establiments i reformes, així com l'ampliació del servei online, cosa que requereix també despesa en infraestructura logística.

Durant l'any passat, va obrir 7 establiments nous, va fer més de 30 reformes i va posar en marxa la comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia.

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut