Madrid

Blázquez demana perdó per algunes actuacions de l'Església durant la Guerra Civil

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, ha fet referència a la Guerra Civil en el seu discurs d'obertura de l'assemblea plenària dels bisbes espanyols. Blázquez ha dit que en recordar la història recent d'Espanya hi ha capítols i persones a qui cal donar les gràcies, però també hi ha altres fets pels quals cal demanar perdó. Tot i que ha utilitzat un to conciliador, el president dels bisbes ha recordat al govern espanyol que si bé cada grup humà té dret a rememorar la seva història, la llei de la memòria històrica no pot servir per atiar la rancúnia o buscar la revenja.

Actualitzat

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, CEE, i bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez, ha dit, en referir-se a la recent beatificació de gairebé 500 màrtirs de l'Església espanyola durant la Guerra Civil, que "en moltes ocasions tindrem motius per donar gràcies a Déu pel que es va fer", però "probablement en altres moments, davant d'actuacions concretes, sense erigir-nos en jutges dels altres, hem de demanar perdó i reorientar-nos". 

Amb relació a la llei de la memòria històrica, Blazquez ha dit que el paper objectiu d'historiadors i investigadors ha de servir per evitar qualsevol pretensió d'imposar a la societat una determinada persepectiva en la comprensió de la història, ja que la memòria col·lectiva no es pot fixar selectivament.

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut