Bilbao

Bildu donaria la sorpresa a l'Ajuntament de Sant Sebastià, segons el sondeig de TV3

Segons els sondeig que ha fet TV3 i Catalunya Ràdio, el PNB seria l'opció més votada al consistori de Vitòria, empatada amb el PP, amb 7 representants. Bildu s'emportaria 9 representants a la capital guipuscoana, seguida del PSC, que n'obtindria 7. La participació dels ciutadans bascos amb dret a vot en la jornada d'eleccions municipals i forals ha ascendit a les 18.45 al 48,81%, xifra lleugerament superior a la registrada en els comicis del 2007.

Actualitzat
La nova coalició abertzale integrada per Eusko Alkartasuna Alternatiba i els independents, Bildu, obtindria la major representació a l'Ajuntament de Sant Sebastià, amb 9 regidors, en uns resultats sense precedents, segons el sondeig realitzat per TV3. La seguiria el Partit Socialista d'Euskadi, que obtindria 7 representants. El Partit Nacionalista Basc (PNB) seria el partit més votat a l'Ajuntament de Bilbao, amb 15 representants, i empataria amb el Partit Popular (PP) al consistori de Vitòria.

A Vitòria, el PNB empataria amb el PP i obtindria 7 dels 27 regidors totals del consistori alabès; el Partit Socialista n'obtindria 6, i empataria en representació amb la coalició Bildu i EB aconseguiria un representant.

A l'Ajuntament de Sant Sebastià, la nova coalició donaria la gran sorpresa amb 9 dels 27 regidors totals. El PSE n'obtindria 7, seguit del PP amb 5, del PNB amb 4 i, per últim, d'Aralar, que aconseguiria 2 representants.

A l'Ajuntament de Bilbao seria el PNB l'opció guanyadora, amb 15 regidors. A continuació, anirien el PP i Bildu, que obtindrien 5 representants cadascun i, finalment, el PSE, que obtindria 4 dels 29 regidors totals.

La participació dels ciutadans bascos amb dret a vot en la jornada d'eleccions municipals i forals ha augmentat, a les 18.45, al 48,81%, lleugerament superior a la registrada en els comicis del 2007 a ​​la mateixa hora (47,72%), després d'analitzar el 100% de les taules.

Segons dades facilitades pel Ministeri de l'Interior, el percentatge més gran de participació s'ha registrat a Biscaia amb un 49,38%, enfront del 48,35% de l'anterior cita electoral, després d'avaluar la totalitat de les taules.

D'altra banda, a Guipúscoa s'ha arribat al 48,8% davant del 46,80% del 2007. Aquestes dades es corresponen al 100% de les taules.

A Àlaba, la participació ha estat del 46,67% davant del 47,43% del 2007.
 
A la Comunitat Foral de Navarra, la participació dels ciutadans que han anat a votar ha estat del 53,04%, respecte del 58,64% de l'anterior cita electoral.


 
Anar al contingut