La policia israeliana va carregar contra les persones que portaven el fèretre
La policia israeliana va carregar contra les persones que portaven el fèretre (Reuters/Ammar Awad)

Biden demana investigar l'acció policial d'Israel en el funeral de la periodista assassinada

El fèretre de Shireen Abu Akleh, assassinada d'un tret mentre cobria una operació militar d'Israel, va estar a punt de caure a terra pels cops dels agents israelians contra les persones que el portaven a coll

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha demanat que s'investiguin els cops de la policia israeliana contra els assistents al funeral de la periodista palestina de la cadena Al-Jazeera Shireen Abu Akleh, assassinada dimarts d'un tret al cap mentre cobria una operació de l'exèrcit d'Israel a Jenin.

Preguntat per l'acció de la policia, que va clavar cops de porra i va llançar gasos lacrimògens als assistents que volien treure el taüt en processó, Biden ha declarat:

"No en tinc tots els detalls, però sé que s'ha d'investigar."


El fèretre va estar a punt de caure

Els funerals a Jerusalem, que es van convertir en un massiu homenatge a la reportera, van ser interromputs per les forces de seguretat israelianes, que hi van intervenir amb granades i cavalls. Van carregar fins i tot contra els amics i familiars que portaven el fèretre, que va estar a punt de caure a terra.

La intenció dels assistents era treure la caixa en processó pels carrers de la Ciutat Vella fins a l'església, però finalment van haver de tornar a l'edifici on es feia la vetlla.

El fèretre, en braços de familiars i amics, ha fet marxa enrere
El fèretre, a coll de familiars i amics, va haver de fer marxa enrere (Reuters/Ammar Awad)

Disputes entre les autoritats d'Israel i de Palestina per la bala mortal

Palestina, de 51 anys, Shireen Abu Akleh era una veterana reportera que feia més de 20 anys que informava sobre el conflicte entre Israel i Palestina.

Un tret a la cara va matar la periodista mentre cobria una operació militar de l'exèrcit israelià al nord de la Cisjordània ocupada.

L'Autoritat Palestina acusa Israel d'haver assassinat la periodista.

Tel Aviv va apuntar primer a activistes palestins; després va dir que no tenia prou informació, i ara ja diu que els trets podrien haver estat de soldats israelians. Tot i això, afegeix que no és possible saber d'on va sortir el tret que la va matar.

Els palestins no es refien de la investigació dels israelians i no els han permès tenir accés a la bala que la va matar.

ARXIVAT A:
Estats UnitsIsraelPalestina
Anar al contingut