Càrregues de soldats israelians en el funeral de la periodista d'Al-Jazeera assassinada

Volien impedir que el seguici fúnebre sortís en processó pels carrers de la Ciutat Vella fins a l'església de Jersulem

RedaccióActualitzat

Cops de porra, gasos lacrimògens i el taüt a punt de caure. Així ha començat el funeral de la periodista palestina de la cadena Al-Jazeera assassinada dimarts a Jenin.

En sortir de l'hospital cap a l'església de Jerusalem on s'havia de celebrar la missa, el fèretre, en braços de familiars i amics, ha fet de cop i volta marxa enrere. Els soldats israelians han irromput al pati de l'hospital, ple de gent, han colpejat el seguici fúnebre i han llançat gasos lacrimògens.

La intenció era impedir que el cos de Shireen Abu Akhle sortís en processó pels carrers de la Ciutat Vella fins a l'església. Com es pot veure a les imatges, el fèretre ha estat punt de caure i l'han hagut de tornar a fer entrar a l'edifici. Almenys una persona ha quedat ferida.


Aquest dijous van començar els funerals. A la periodista se li ha fet una cerimònia d'estat multitudinària i amb tots els honors a Ramallah. Tapada amb una bandera palestina, una armilla de premsa i una corona de flors i amb la presència del president, Mahmud Abbas, que l'ha descrit com una màrtir de la llibertat d'expressió.


Israel diu que no es pot saber qui va disparar el tret

Un tret a la cara va matar la periodista mentre cobria una operació militar de l'exèrcit israelià al nord de la Cisjordània ocupada, precisament per detenir un altre periodista, Ali Samudi, del diari Al-Quds.

El ministre de Defensa d'Israel, Benny Gantz, ha admès que la bala podria sortir d'un soldat seu. Tot i això, la investigació que ha conclòs avui, coincidint amb els funerals, diu que no és possible saber d'on va sortir el tret que la va matar. Apunten que hi ha dues hipòtesis: que fossin palestins armats que van disparar "desenes de bales" o un soldat israelià que responia al foc.

Les autoritats d'Israel i Palestina es disputen la bala que va matar la periodista. Els palestins no es refien de la investigació hebrea i no els han permès l'accés.

ARXIVAT A:
IsraelPròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut