Roma

Berlusconi justifica la seva tornada a la política per fer valer els divuit anys de carrera

L'exprimer ministre italià anuncia que té intenció de tornar a la política activa de cara a la primavera del 2013 per reivindicar els seus divuit anys de compromís polític.

RedaccióActualitzat
L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha assegurat que es tornarà a presentar a les pròximes eleccions generals italianes, previstes per a la primavera del 2013. Berlusconi vol fer valer els seus 18 anys de carrera i per això ha decidit tornar a la primera línia política, segons explica un article publicat pel popular periodista Bruno Vespa.

Diverses enquestes donen un nombre més alt de vots a la formació conservadora Poble de la Llibertat si Berlusconi n'encapçala la llista i s'envolta d'un equip jove. Tanmateix, els pronòstics li donen només un 8% dels vots, davant del 38% que va aconseguir en les eleccions del 2008.

"M'hauria agradat anunciar la meva candidatura més endavant, cap a la tardor. Però aquí no es pot mantenir res en secret", ha afirmat Il Cavaliere.

Entre els diversos objectius que s'ha plantejat el magnat italià, destaca la reforma de la llei electoral i la de la figura del cap de l'executiu, així com fer d'Itàlia una república semipresidencialista a l'estil francès.
Anar al contingut