El restaurant Disfrutar de Barcelona, amb tres estrelles Michelin, és un gran atractiu gastroturístic (ACN/Maria Pratdesaba)

Barcelona, segon millor destí gastronòmic del món després de París en un rànquing britànic

Un estudi de l'agència Titan Travel valora la qualitat i l'oferta culinària a través de dades de la Guia Michelin i TripAdvisor entre les 30 ciutats més visitades del món

Barcelona és el segon millor destí gastronòmic del món només darrere de París, segons l'agència de viatges britànica Titan Travel. En un estudi fet sobre les 30 ciutats més visitades del món, Barcelona obté una puntuació de 9,64 i se situa molt a prop de París, que encapçala el rànquing amb un 9,93 sobre 10. 

L'estudi de Titan Travel ha basat les seves puntuacions en diversos paràmetres: la mida de la ciutat, restaurants als quals es pot anar amb criatures, opcions vegetarianes i veganes, restaurants d'alta cuina i els que tenen estrella Michelin. 

Darrere de París i Barcelona, la llista la completen Miami, en tercera posició amb un 9. La ciutat nord-americana, "tot i que no ocupa el primer lloc en cap categoria, obté bona puntuació en tot", valora l'estudi.

Amsterdam, als Països Baixos, és la quarta amb un 7,86. La cinquena ciutat és Taipei, a Taiwan, amb 7,28. Segueix en sisena posició amb un 7,14 Denpasar, a Bali, Indonèsia: Kuala Lumpur, ocupa la setena posició amb una puntuació de 6,71; Nova York i Londres, en vuitè i novè lloc, amb un 6,57 i 6,50, respectivament, i tanca la llista Las Vegas, amb un 6,36.

Pep Nogué Anna Riera Gastronomia Menjar Food Trends Airfryer Restaurants Agricultura
Després de París, Barcelona és la ciutat amb més atractiu gastronòmic del món (Pep Nogué/Anna Riera)

L'estudi considera París la "capital culinària d'Europa" i, per alguns, "la del món" i obté la millor puntuació gairebé en totes les categories. Ara bé, també destaca Barcelona, que segueix la capital francesa de molt a prop:

"Els amants de la gastronomia poden gaudir de la millor cuina espanyola i esperar plats emblemàtics com la paella, les patates braves, el pernil ibèric i el gaspatxo. La ciutat acull una gran quantitat d'aliments locals i imprescindibles i ha influït en l'obertura de restaurants tradicionals catalans, que solen ser empreses familiars."

Les valoracions de l'estudi s'han basat en les dades recollides a TripAdvisor i a la Guia Michelin, fent una valoració de l'oferta de cada categoria per quilòmetre quadrat. 

Barcelona té la millor oferta de restaurants vegans amb una ràtio de 16,11 establiments per km², "una sorpresa donat l'ús generalitzat de carns i formatges en els plats tradicionals catalans", diu a les seves conclusions.

De tota manera, en la suma entre restaurants vegetarians i vegans l'oferta de París supera la de Barcelona. Denpasar, capital de Bali, a Indonèsia, és la tercera ciutat amb millor oferta de restaurants vegetarians i vegans (18,17 per km²).

La capital catalana també destaca amb la segona millor oferta de restaurants on es poden dur les criatures; n'hi ha un cada 37,4 per km².

La meitat d'estrelles Michelin que a París

Entre les ciutats que ofereixen el menjar més exquisit, la llista l'encapçalen París i Barcelona, seguit d'Osaka en tercer lloc. Aquí s'ha comptat la quantitat de restaurants d'alta cuina i amb estrelles Michelin que hi ha per km².

Aquí destaca París amb 6,75 restaurants d'alta cuina per km² i 4,65 restaurants amb estrella Michelin per km², que fan 11,39 establiments per km² on es pot fer un àpat "de luxe", segons les valoracions de l'agència. 

Barcelona, malgrat que hi ha menys de la meitat de l'oferta que té París, amb 4,07 restaurants de luxe per km2, se situa en segona posició. Només hi ha un restaurant amb estrella Michelin per km2 de mitjana i tres establiments d'alta cuina per km². 

De fet, a Osaka, tercer en el rànquing, hi ha més restaurants amb estrella Michelin que a Barcelona (1,05 per km²); però hi ha menys restaurants de luxe (2,61 per km²).
 

Cuines diverses

El rànquing canvia totalment quan es parla de diversitat culinària. Malgrat que a París o Barcelona s'hi poden trobar cuines de tot el món, en aquesta llista se situen en sisena i novena posició. Són Tòquio (8,67), Londres (8,57) i Bombai (7,64) les que tenen a millor oferta en aquesta categoria. 

A Tòquio, les cuines d'arreu del món més populars que es poden trobar són la xinesa i la italiana. A Londres, destaquen els restaurants de cuina italiana i índia, seguida de la xinesa i els plats americans. A Bombai, una de les capitals del menjar de carrer, hi destaca la cuina xinesa i la cuina índia.

 

ARXIVAT A:
TurismeGastronomia
Anar al contingut