Ple extraordinari a l'Ajuntament de Barcelona (Europa Press)
Ple extraordinari a l'Ajuntament de Barcelona (Europa Press)

Barcelona retira la Medalla d'Or a Joan Carles I amb l'abstenció dels comuns

El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha reprovat l'actuació del govern espanyol per col·laborar en la marxa del rei emèrit

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or al rei emèrit Joan Carles I i reprova el govern espanyol per la gestió de la seva fugida. La proposta ha tirat endavant amb el 15 vots d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. La resta de grups hi han votat en contra, a excepció dels comuns, que s'han abstingut.

El ple extraordinari ha aprovat una declaració institucional que recull retirar la distinció al rei emèrit i reprovar el govern espanyol pel que consideren que ha estat una col·laboració per facilitar la sortida de Joan Carles de l'Estat.

El ple s'ha celebrat a proposta d'ERC i Junts per Catalunya, que amb els seus vots favorables i l'abstenció de Barcelona en Comú ha aprovat el punt debatut aquest dijous. Hi han votat en contra el PSC, el PP i Ciutadans.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat l'abstenció perquè no s'ha retirat el punt en què es reprova el govern espanyol per la "col·laboració necessària" en la sortida del rei emèrit de l'Estat.

 

Cs, PP i PSC han argumentat que hi ha altres debats més necessaris en el moment actual. ERC i JxCat, per la seva banda, han carregat contra PSC i BComú pels seus vots.

 

La sessió s'ha pogut fer en virtut d'un informe favorable dels serveis jurídics del consistori, que han desestimat els recursos de Ciutadans i Barcelona pel Canvi per evitar que se celebrés.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut