Barcelona

Barcelona registra un increment del trànsit del 10%

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha considerat que de cara als pròxims dies és molt probable que calgui revisar el sistema especial de mobilitat habilitat per fer front a la interrupció dels trens entre Bellvitge i Sants. De fet, en unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Escarp ha dit que aquest dilluns ja s'ha notat un increment del 10% del trànsit a la ciutat de Barcelona. Per això, ha indicat que caldrà mirar si fa falta canviar el circuit, i si "les línies d'autobús han de ser directes o bé si s'ha d'enllaçar des de fora amb algunes de les estacions de metro.

Actualitzat

Uns 200 autobusos s'han mobilitzat de forma excepcional dins del servei especial que s'ha endegat per cobrir els trams afectats pel tall de trens de rodalies de Renfe. La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha informat de les primeres repercussions palpables a Barcelona i de l'augment del trànsit dins la ciutat, i ha apuntat la possibilitat de canviar l'actual traçat del carril d'autobusos, que evita la Gran Via de Barcelona i la plaça Cerdà, però que recorre els carrers Pedrosa, Montjuïc i del Foc, i finalitza el recorregut a l'avinguda de la Reina Maria Cristina.

Escarp ha plantejat que en els propers dies caldrà revisar el pla habilitat i ha apuntat la possibilitat que els autobusos no arribin a l'interior de Barcelona, sinó que enllacin amb diverses línies de metro de la ciutat.

Dispositiu especial de Trànsit

La Guàrdia Urbana ha treballat tota la nit per enllestir la senyalització i obrir carrils exclusius per als transports alternatius a les línies ferroviàries tallades, sobretot les que s'han habilitat a la muntanya de Montjuïc per descongestionar el trànsit per la Gran Via. 

Així, s'ha prolongat la incorporació de la B-204 cap a la C-31, al Prat de Llobregat, en sentit Barcelona. A més, s'estudia la possibilitat d'invertir la prioritat de la rotonda de la B-204, al Prat, per tal d'afavorir la incorporació de vehicles a la C-31, en sentit Barcelona.

Anar al contingut