Imatge d'arxiu de banyistes a les platges de Barcelona aquest estiu (Reuters/Nacho Doce)

Barcelona redueix l'aforament a les platges un 15% "per evitar aglomeracions"

Aquesta mesura farà que es redueixi l'ocupació a les 10 platges de la ciutat d'unes 8.000 persones

Actualitzat

L'aforament de les platges a Barcelona es reduirà un 15%, com ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. Segons Badia, el consistori ha concretat aquesta nova limitació per poder donar compliment a les recomanacions del govern català, que, davant els nous brots de coronavirus, ha demanat als ajuntaments metropolitans que reforcin el control de les platges.

Així, doncs, Badia ha explicat la nova mesura, "per evitar aglomeracions", que suposarà tenir 8.000 persones menys d'aforament. D'aquesta manera l'ocupació màxima a les 10 platges de la ciutat serà per 32.000 pesones i no per 38.000 com fins ara. Una mersura que entra en vigor aquest dimarts mateix. 

"Volem evitar cues i desplaçaments a les platges d'altres municipis"

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha volgut recordar que, abans d'anar a la platja, cal consultar-ne l'estat, a través de la pàgina web que en monotoritza la situació i que ha multiplicat per tres les seves visites. El control de l'aforament de les platges es continuarà fent a través del sistema de videosensors que es van instal·lar a principis de juny, coincidint amb l'inici de la temporada de bany. Això permet saber l'ocupació de les platges en temps real.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en roda de premsa aquest dimarts

També cal evitar, sempre que es pugui, intentar anar a la platja a les franges horàries de més ocupació, que ha informat que són de divendres a diumenge i de les 16.00 a les 20.00. Així mateix, ha reclamat que es garanteixin les distàncies de seguretat entre les persones i que es limiti l'assistència "al grup de convivència habitual". Badia també ha recordat que no és bo estar-se massa hores a la platja i que "no passar-s'hi tot el dia també pot ajudar a descongestionar" 

Badia ha recordat que cada municipi té la gestió de l'aforament de les seves platges i que no serà igual a tot arreu.

L'ocupació de les platges de la ciutat ha estat alta des del mes de juny que es va permetre per primer cop tornar a prendre el sol i banyar-se de forma recreativa. L'excés de banyistes ha fet que en nombroses ocasions s'hagi hagut de tancar l'accés d'algunes platges on s'anava superant l'aforament permés. En un inici es va restringir el seu ús fins al 80% de la seva capacitat. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut