Aquest ha estat el primer cap de setmana que es pot prendre el sol i banyar-se de forma recreativa (EFE/Marta Pérez)

Barcelona tanca l'accés a quatre platges per haver superat l'aforament

Nova Icària, Bogatell, Mar Bella i Llevant han superat aquest dissabte a la tarda el 80% de la seva capacitat

Actualitzat

Les platges de Barcelona han rebut durant tot el dia força afluència de gent en el primer cap de setmana que s'hi permet prendre el sol i banyar-se de forma recreativa. I també hi ha ajudat el bon temps, amb sol i temperatures altes, que han arribat fins als 29 graus en un dels dies més càlids d'aquest 2020 a la ciutat.

L'excés de banyistes ha fet que aquest dissabte a la tarda s'hagin hagut de tancar els accessos a les platges de Nova Icària, Bogatell, Mar Bella i Llevant, després que s'ha superat el 80% de l'aforament permès, per respectar les mesures de seguretat en la desescalada.

Són quatre de les deu platges que té la ciutat.

L'accés s'ha hagut de restringir en primer lloc a Nova Icària i Bogatell, tal com ha informat l'Ajuntament de Barcelona.  

 

També a les xarxes socials s'han recollit imatges d'aquest excés de banyistes. Un dels qui ho ha il·lustrat a Twitter és el fotògraf Emilio Morenatti:

 

La Guàrdia Urbana i els informadors desplegats a la sorra demanen que els banyistes es redistribueixin perquè es puguin mantenir les distàncies.


Sense turistes

Aquest migdia s'han pogut veure imatges poc usuals al mes de juny en platges habitualment concorregudes, com la Barceloneta o Sant Miquel, ara lliures de turistes. Cap de les platges de la ciutat ha arribat a nivells límit durant el matí, però sí a la tarda.

Durant tot el dia hi ha hagut força afluència a les platges barcelonines (ACN/Blanca Blay)

     
Missatges per megafonia, cartells i algun informador recorden als usuaris que cal mantenir mesures de seguretat, com ara mantenir una distància de dos metres entre grups.

Tot i que en molts casos es mantenen les distàncies, en molts d'altres és més difícil discernir grups i la tendència general continua sent la d'instal·lar la tovallola al més a prop possible de la vora del mar.

Per evitar aglomeracions, l'Ajuntament de Barcelona recomana consultar l'ocupació de les platges al web municipal abans de fer el desplaçament.
 

A primera hora de la tarda, per exemple, el web indicava que en la majoria de platges era alta, d'entre el 60 i el 80%, i se situava per damunt del 80% a la Nova Icària i Bogatell.

L'aforament màxim estimat per l'ajuntament a les deu platges de la ciutat és de 38.000 persones.

Aquesta setmana l'Ajuntament va instal·lar els 18 videosensors que permeten calcular l'ocupació de les platges i també s'han desplegat alguns informadors, encarregats d'acompanyar la ciutadania perquè la distribució a la sorra permeti mantenir les distàncies entre persones o grups.

 

Tot i que ha començat la temporada de bany, es manté la prohibició d'accedir als espigons de les platges.

Funcionen les dutxes, els rentapeus i un bany públic per platja, així com el Centre de la Platja, equipament d'educació ambiental i informació, tot i que no ha reprès, de moment, les activitats presencials.

Les zones de joc infantil i àrees esportives segueixen precintades i, de moment, no es poden fer servir.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus
Anar al contingut