La "batsenyal" a l'edifici del MNAC a Barcelona
La "batsenyal" a l'edifici del MNAC a Barcelona

Barcelona es transforma en Gotham City per celebrar els 80 anys de Batman

La batsenyal s'ha projectat al MNAC per commemorar l'aniversari del cavaller fosc

RedaccióActualitzat

Barcelona o Gotham City? El Museu Nacional d'Art de Catalunya o el terrat de la comissaria de la Ciutat Gòtica? Batman celebra avui 80 anys i Barcelona ho celebra emetent el senyal del cavaller fosc.

La batsenyal s'ha projectat al MNAC. Una acció històrica que s'ha coordinat internacionalment amb 12 punts d'encesa més a diferents països, començant per Austràlia i acabant pels Estats Units.

 

 

El batsenyal ha recorregut el món passant per Melbourne, Tòquio, Berlín, París, Barcelona, Londres, São Paulo, Nova York, Montreal, Mèxic DF i Los Angeles.

El MNAC va decidir sumar-se a la celebració i ha convidat tots els barcelonins a participar en l'homenatge:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙌 Celebrem el Batman Day 2019: 80 anys del Cavaller Fosc 🌃 Al còmic Batman en Barcelona: El caballero del dragón, guionitzat el 2009 per Mark Waid i dibuixat pel barceloní Diego Olmos, s'ubicava la #batcova sota el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Per això, aquest dissabte 21 de setembre, quan caigui la nit i arribi l'hora més propícia per al Cavaller Fosc, la famosa #Batsenyal lluirà a la façana del museu. Una acció històrica que, coordinada internacionalment amb altres 12 punts d'encesa en diferents països, tothom podrà veure i fotografiar entre les 20 h i la mitjanit, i que convertirà la Ciutat Comtal en #GothamCity durant unes hores . 🙌 Celebramos el Batman Day 2019: 80 años del Caballero Oscuro 🌃 En el cómic Batman en Barcelona: El caballero del dragón, guionizado en 2009 por Mark Waid y dibujado por el barcelonés Diego Olmos, se ubicaba la #batcueva debajo del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Por ello, este sábado 21 de septiembre, cuando caiga la noche y llegue la hora propicia para el Caballero Oscuro, la famosa #Batseñal  lucirá en la fachada del museo. Una acción histórica que, coordinada internacionalmente con otros 12 puntos de encendido en diferentes países, todo el mundo podrá ver y fotografiar entre las 20 h y la medianoche, y que convertirá la Ciudad Condal en Gotham City durante unas horas. . #BatmanDay #Batman80 #bobkane #billfinger #ficomic #museunacionaldartdecatalunya #findesemana #sabadoenfamilia #palaunacional #ModernArt #bcnésmuseu #medievalart #visitmuseum #montjuic #patrimonicultural #Barcelona #culturalheritage #catalunyaexperience #igcatalunya #barcelonalovers #ilovebarcelona #bcnésmuseu #mnac #art #ig_barcelona

A post shared by Museu Nacional d'Art Catalunya (@museunacional) on


El MNAC ja ha estat lligat anteriorment a la història de Batman. Al còmic "Batman Barcelona: El cavaller i el drac", guionitzat l'any 2009 per Mark Waid i dibuixat pel català Diego Olmos, s'ubicava la batcova, precisament, sota del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
 

El Dia de Batman

El 21 de setembre se celebra el dia de Batman a tot el món i és el dia que ha triat DC Comics per celebrar els 80 anys del superheroi. A banda de la projecció de l'emblemàtica icona hi ha centenars d'actes i activitats a tot el món relacionats amb el còmic del ratpenat. 

 

 

DC Comics ha fet públic un mapa interactiu per veure les projeccions en temps real a la web dccomics.com/batman80.

Batman és un personatge de ficció de còmic creat per l'artista Bob Kane i l'escriptor Bill Finger, només es reconeix oficialment l'autoria a Kane. Va tenir la seva primera aparició al maig del 1939.

Des de llavors, Batman ha esdevingut un dels superherois més reconeguts al món.

ARXIVAT A:
Còmic
Anar al contingut