Barcelona es transforma en Gotham City per celebrar els 80 anys de Batman

La batsenyal s'ha projectat al MNAC per commemorar l'aniversari del cavaller fosc
Barcelona es transforma en Gotham City per celebrar els 80 anys de Batman

Barcelona es transforma en Gotham City per celebrar els 80 anys de Batman

La batsenyal s'ha projectat al MNAC per commemorar l'aniversari del cavaller fosc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Còmic
La "batsenyal" a l'edifici del MNAC a Barcelona

La "batsenyal" a l'edifici del MNAC a Barcelona

Barcelona o Gotham City? El Museu Nacional d'Art de Catalunya o el terrat de la comissaria de la Ciutat Gòtica? Batman celebra avui 80 anys i Barcelona ho celebra emetent el senyal del cavaller fosc.

La batsenyal s'ha projectat al MNAC. Una acció històrica que s'ha coordinat internacionalment amb 12 punts d'encesa més a diferents països, començant per Austràlia i acabant pels Estats Units.

 

 

El batsenyal ha recorregut el món passant per Melbourne, Tòquio, Berlín, París, Barcelona, Londres, São Paulo, Nova York, Montreal, Mèxic DF i Los Angeles.

El MNAC va decidir sumar-se a la celebració i ha convidat tots els barcelonins a participar en l'homenatge:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙌 Celebrem el Batman Day 2019: 80 anys del Cavaller Fosc 🌃 Al còmic Batman en Barcelona: El caballero del dragón, guionitzat el 2009 per Mark Waid i dibuixat pel barceloní Diego Olmos, s'ubicava la #batcova sota el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Per això, aquest dissabte 21 de setembre, quan caigui la nit i arribi l'hora més propícia per al Cavaller Fosc, la famosa #Batsenyal lluirà a la façana del museu. Una acció històrica que, coordinada internacionalment amb altres 12 punts d'encesa en diferents països, tothom podrà veure i fotografiar entre les 20 h i la mitjanit, i que convertirà la Ciutat Comtal en #GothamCity durant unes hores . 🙌 Celebramos el Batman Day 2019: 80 años del Caballero Oscuro 🌃 En el cómic Batman en Barcelona: El caballero del dragón, guionizado en 2009 por Mark Waid y dibujado por el barcelonés Diego Olmos, se ubicaba la #batcueva debajo del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Por ello, este sábado 21 de septiembre, cuando caiga la noche y llegue la hora propicia para el Caballero Oscuro, la famosa #Batseñal  lucirá en la fachada del museo. Una acción histórica que, coordinada internacionalmente con otros 12 puntos de encendido en diferentes países, todo el mundo podrá ver y fotografiar entre las 20 h y la medianoche, y que convertirá la Ciudad Condal en Gotham City durante unas horas. . #BatmanDay #Batman80 #bobkane #billfinger #ficomic #museunacionaldartdecatalunya #findesemana #sabadoenfamilia #palaunacional #ModernArt #bcnésmuseu #medievalart #visitmuseum #montjuic #patrimonicultural #Barcelona #culturalheritage #catalunyaexperience #igcatalunya #barcelonalovers #ilovebarcelona #bcnésmuseu #mnac #art #ig_barcelona

A post shared by Museu Nacional d'Art Catalunya (@museunacional) on


El MNAC ja ha estat lligat anteriorment a la història de Batman. Al còmic "Batman Barcelona: El cavaller i el drac", guionitzat l'any 2009 per Mark Waid i dibuixat pel català Diego Olmos, s'ubicava la batcova, precisament, sota del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
 

El Dia de Batman

El 21 de setembre se celebra el dia de Batman a tot el món i és el dia que ha triat DC Comics per celebrar els 80 anys del superheroi. A banda de la projecció de l'emblemàtica icona hi ha centenars d'actes i activitats a tot el món relacionats amb el còmic del ratpenat. 

 

 

DC Comics ha fet públic un mapa interactiu per veure les projeccions en temps real a la web dccomics.com/batman80.

Batman és un personatge de ficció de còmic creat per l'artista Bob Kane i l'escriptor Bill Finger, només es reconeix oficialment l'autoria a Kane. Va tenir la seva primera aparició al maig del 1939.

Des de llavors, Batman ha esdevingut un dels superherois més reconeguts al món.

ARXIVAT A:
Còmic