L'obra semidestuïda es va exposar durant dos dies a la casa de subhastes

Banksy ensenya com volia que s'autodestruís l'obra "Nena amb globus"

Hi va haver un error mecànic no previst per l'artista, que confessa que "havia funcionat a tots els assajos"

Actualitzat

Banksy reconeix que la seva obra "Nena amb globus" només es va destruir parcialment per un error mecànic.

En un vídeo que ha penjat a YouTube mostra que el seu objectiu era destruir totalment l'obra, i que en tots els assajos havia funcionat a la perfecció.

L'obra "Nena amb globus" va ser subhastada el 5 d'octubre passat a la casa Sothebys de Londres, i quan va acabar la licitació es va activar una trituradora de paper amagada al marc que es va aturar just a la meitat.

El vídeo que aclareix els fets arrenca amb la frase "Destrueix l'amor. El muntatge del director", continua amb les imatges de la subhasta amb la reacció del públic, i acaba amb una demostració acompanyada d'un text, on el grafiter afirma que "havia funcionat a tots els assajos".


L'obra la va adquirir per 1.180.000 euros una col·leccionista que se la va quedar malgrat que estava mig triturada, i ara ha vist com se n'ha doblat el valor.

 

L'obra "Girl with ballon" es va pintar fa 15 anys i és una de les més conegudes de Banksy. Per a la subhasta estava en un marc d'estil victorià que amagava el mecanisme que s'havia d'activar per destruir-la en el moment de l'adquisició.

 

Un cop passada per la destructora de documents, es va rebatejar la nova obra producte de la guillotina: "Love is in the bin" (L'amor és a la paperera).

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut