Pintura de Banksy triturada
Pintura de Banksy triturada
Londres

Una obra de Banksy s'autodestrueix després d'una subhasta milionària

La pintura "Girl with Balloon" es va autodestruir després de subhastar-la per un milió de lliures

Actualitzat

L'artista britànic Banksy ha protagonitzat una nova imatge impactant. Un famós quadre del conegut grafiter es va autodestruir després de ser subhastat per més d'un milió de lliures a la casa londinenca de subhastes Sotheby's.

Banksy va compartir una fotografia a Instagram del moment en què la pintura "Girl with Balloon" llisca pel marc i passa per la trituradora de paper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Going, going, gone...

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

"Sembla que acabem de ser Banksy-tats", va admetre el director d'Art Contemporani de Sotheby's, Alex Branczik, tal com es pot sentir als vídeos penjats a les xarxes socials, davant la sorpresa i les rialles dels assistents.

 

Banksy ha penjat un segon vídeo a Instagram hores després del primer. En aquest, hi explica el procediment que ha seguit.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

"Fa uns quants anys vaig construir secretament una trituradora, per si mai decidia subhastar l'obra."

I hi afegeix una cita de Picasso: "L'impuls de destruir també és un impuls creatiu."

L'obra, del 2006, mostra una nena que intenta agafar un globus en forma de cor. Era l'adaptació d'un dels primers grafitis que van aparèixer a Londres, escollit com a obra preferida al Regne Unit l'any 2017.

Banksy es va fer conegut pels seus grafitis reivindicatius que apareixien en diversos llocs del planeta, de Londres a Palestina, i es va convertir en un artista cotitzat tot i que la seva identitat encara es desconeix.

ARXIVAT A:
ArtViral
Anar al contingut