Alguns manifestants llancen objectes en la marxa contra la presó de Pablo Hasél (EFE / Marta Pérez)
Els manifestants llancen objectes en la marxa contra la presó de Pablo Hasél (EFE / Marta Pérez)

Setè dia de protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél, gairebé sense incidents

Els Mossos han detingut tres persones a Barcelona, dues per requeriments judicials previs i una altra per desordres públics, i la Guàrdia Urbana ha detingut una quarta persona

Actualitzat

Setè dia de protestes en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasél. Després d'una setmana amb diversos aldarulls més de 100 detencions, aquest dilluns la pluja ha diluït les protestes, que han tingut menys assistència que els altres dies.

A Barcelona, unes 700 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat a l'Arc de Triomf. Els manifestants han cridat lemes com "Catalunya antifeixista" i "Llibertat Pablo Hasél" i alguns han cantat cançons de rap en suport a Hasél. Els assistents han cridat contra les actuacions policials dels últims dies, amb consignes com "Mossos d'Esquadra torturadors". 
 

Setè dia de manifestació a Barcelona per demanar la llibertat de Pablo Hasél
Setè dia de manifestació a Barcelona per demanar la llibertat de Pablo Hasél (EFE / Marta Pérez)


La manifestació s'ha dirigit cap a la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana. Davant la comissaria, alguns manifestants han insultat els agents de policia i els han llançat objectes, moment en què els Mossos d'Esquadra han alertat que si no s'aturaven els llançaments haurien d'intervenir.

Prop d'allà, a l'alçada del carrer de Méndez Núñez, alguns manifestants han intentat fer barricades amb contenidors, però altres participants els han aconseguit dissuadir i han continuat la marxa.

En la marxa d'aquest dilluns, alguns ciutadans han recriminat l'actitud a manifestants. A altres punts de la ciutat, diversos veïns han tornat a col·locar a lloc els contenidors que s'havien posat al mig del carrer:

 

 

A la cruïlla amb Trafalgar s'han llançat objectes contra els agents antiavalots dels Mossos i, al carrer Girona amb Ronda Sant Pere s'han cremat alguns contenidors, tot i que la pluja ho ha dificultat.

En el transcurs de la manifestació, els Mossos han detingut dues persones que tenien requeriments judicials pendents i una tercera per desordres públics a la zona de Gran Via amb el carrer Girona. Després, la Guàrdia Urbana ha informat d'un quart detingut.

El SEM no ha fet cap assistència en la marxa. Poc abans de les deu de la nit, s'ha donat per desconvocada la marxa.

 

Alguns contenidors tombats, aquest dilluns al vespre al centre de Barcelona
Contenidors tombats, aquest dilluns al vespre al centre de Barcelona

 

Cremen fotos de la família reial a Tarragona

A Tarragona, prop d'un centenar de persones s'han concentrat per reclamar l'alliberament de Hasél. El punt de trobada ha estat a l'estàtua dels Despullats, al mig de la Rambla Nova, on s'han cridat proclames com "Els Borbons, als taurons". En la concentració s'han cremat fotografies de la família reial.

 

Crema de fotos dels Borbons a la protesta de Tarragona en suport de Pablo Hasél
Crema de fotos dels Borbons a la protesta de Tarragona en suport de Pablo Hasél (ACN / Eloi Tost)

 

Manifestació d'unes 200 persones a Girona

A Girona, unes 200 persones s'han concentrat a favor de la llibertat d'expressió, reclamant l'amnistia i exigint la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. La mobilització ha començat a la Plaça U d'Octubre i ha continuat per l'avinguda Jaume I, la rotonda de l'edifici dels jutjats i el Barri Vell.

Durant la manifestació, s'han cridat consignes com "Llibertat detingudes", "Girona serà la tomba del feixisme", "No hi ha violència si no hi ha policia" o "Els Mossos també són forces d'ocupació".

La marxa ha acabat sense incidents davant la delegació de la Generalitat, on un grup de manifestants ha enganxat cartells reclamant l'absolució de Marcel Vivet, a qui aquest dilluns s'ha començat a jutjar pels aldarulls contra una manifestació del sindicat Jusapol.

La capçalera de la manifestació a Girona en suport a Pablo Hasél (ACN / Marina López)

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Pablo HasélMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut