Manifestació "holi" contra el sindicat policial Jusapol el setembre del 2018
Barcelona

Jutgen Marcel Vivet, a qui demanen 5 anys de presó per la protesta "holi" contra Jusapol

Se l'acusa de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions lleus a un agent durant una concentració de protesta contra el sindicat policial Jusapol el 2018

Més d'un centenar de persones han reclamat l'absolució de Marcel Vivet davant l'Audiència de Barcelona, on ha començat el judici pels aldarulls arran d'una protesta contra una manifestació del sindicat policial Jusapol el 29 de setembre del 2018.

A Marcel Vivet, activista independentista, se l'acusa de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions lleus a un agent durant la concentració "holi" contra el sindicat policial, en què es va llançar pintura i pols de colors contra els antiavalots dels Mossos. Vivet està acusat d'haver lesionat amb un pal l'avantbraç i el canell d'un agent de la policia catalana.

La Fiscalia demana per a Vivet una pena de 6 anys i mig de presó, mentre que la Generalitat, que exerceix d'acusació particular, sol·licita 4 anys i 9 mesos.

 

Marcel Vivet acompanyat de les persones que li han donat suport davant l'Audiència de Barcelona (Sílvia Jardí / ACN)

"Era una manifestació festiva"

La manifestació del 2018, que va acabar en aldarulls, estava organitzada per col·lectius de l'esquerra independentista per rebutjar la concentració organitzada pel sindicat Jusapol, de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

En la seva declaració d'aquest dilluns, Vivet ha negat les acusacions i ha assegurat que no va llançar objectes contra els Mossos, ni tan sols la pols de colors, i que no va intentar superar la línia policial. Segons la versió de Vivet, els Mossos van carregar contra els concentrats sense motiu, perquè "era una manifestació festiva". També nega haver colpejat cap agent i diu que al lloc dels fets només hi va estar vint minuts.  

 

 

En el judici, un caporal de la Brimo, la Brigada Mòbil dels Mossos, ha descrit com els van llançar pols de pintura i ampolles de plàstic, entre altres objectes. També ha explicat que amb la pols de pintura a la visera no tenien visibilitat i aixecar-la era arriscat. Tot i això, ha identificat l'acusat com la persona que va donar cops de pal a un policia al canell.  Un altre mosso també l'ha identificat com l'agressor.

Dos altres mossos que han testificat han identificat l'acusat com una de les persones que estaven a la protesta, tot i que no el van veure agredint la policia.

El judici havia de celebrar-se el desembre passat, però va quedar ajornat. La decisió va ser criticada per "electoralista" per l'advocat de Vivet, Carles Hurtado, d'Alerta Solidària.

Agents dels Mossos d'Esquadra després del llançament de pintura i pols de colors (ACN / Josep Molina)

Els assistents a la convocatòria d'aquest dilluns en suport de Vivet han denunciat "repressió" amb crits de "Marcel, no estàs sol".  A la concentració davant l'Audiència de Bacelona hi ha anat la cap de la llista de la CUP, Dolors Sabater, el diputat anticapitalista al Congrés Albert Botran, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i Xavier Antich, d'Òmnium, entre altres persones i entitats que demanen que la Generalitat deixi d'exercir com a acusació en aquest tipus de casos.

Concentració en suport a Marcel Vivet davant l'Audiència de Barcelona (CCMA)
Pancarta en suport a Marcel Vivet davant l'Audiència Nacional de Barcelona (CCMA)

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
Anar al contingut