Pancartes de suport als detinguts, davant de la Ciutat de la Justícia (EFE/Marta Pérez)

En presó provisional un dels 27 detinguts a Barcelona en les protestes per Hasél

Aquesta setmana passada, els Mossos han detingut 109 persones, 32 de les quals són menors d'edat

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns han començat a declarar a la Ciutat de la Justícia 27 detinguts en les protestes contra l'empresonament de Hasél d'aquest cap de setmana a Barcelona. La magistrada ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'únic detingut per al qual la Fiscalia havia sol·licitat aquesta mesura.

Es tracta d'un veí de Sants de 37 anys, segons explica Alerta Solidària, que denuncia que la jutgessa ha pres aquesta decisió en previsió de les pròximes manifestacions de solidaritat amb Hasél.

 

La resta dels detinguts ha quedat en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de compararèixer periòdicament davant l'autoritat judicial. La causa està oberta pels delictes de desordres públics, danys, atemptat a l'autoritat, resistència, furt i robatori amb força.

Durant tot el dia s'han concentrat desenes de persones a la Ciutat de la Justícia, sota la pluja, en suport dels detinguts.

Una cinquantena de persones han donat suport als detinguts que declaraven aquest dilluns (EFE/Marta Pérez)


Aquest dilluns, també dos menors d'edat han declarat davant la Fiscalia de Menors.


Més d'un centenar de detinguts

En total, des de dimarts, quan van començar les protestes, els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció de 109 persones, 32 de les quals són menors d'edat.

Aquest dissabte és el dia que es van fer més detencions, 38, la majoria a Barcelona, 10 de les quals han quedat sense efecte.

Fins a aquest dilluns havien passat a disposició judicial una quarantena de detinguts, que han quedat en llibertat amb càrrecs, tret d'una persona, que ha estat enviada a la presó.

Des d'Alerta Solidària, que coordina la defensa legal dels detinguts, l'advocat Eduardo Cáliz denuncia una "estratègia repressiva" del Departament d'Interior per "criminalitzar l'exercici del dret de manifestació" i, alhora, "atemorir el jovent que està sortint en massa a manifestar el seu desig de canvi social".

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut