Vista aèria de Bagergue, a la Vall d'Aran
Vista aèria de Bagergue, a la Vall d'Aran
Bagergue, Vall d'Aran

Bagergue, el primer poble català inclòs a la xarxa de Pobles més Bonics d'Espanya

La Fira Internacional de Turisme (FITUR) ha certificat la inclusió de la població aranesa en una llista que agrupa 79 localitats

Actualitzat

Bagergue és el primer poble català reconegut com a un dels Pobles més Bonics d'Espanya. Després de la seva certificació el gener passat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid, Bagergue ha celebrat aquest dissabte la proclamació oficial.

La localitat de Bagergue és una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de 102 habitants pertanyent al municipi de Naut Aran. És la població més elevada de la Vall d'Aran, situada a 1.419 metres d'altitud, i una de les onze noves addicions a la xarxa de l'Associació de Pobles més Bonics d'Espanya, que ja compta amb 79 pobles.

 

 

Els pobles més bonics d'Espanya

Bagergue ha passat a ser el primer poble català a entrar en aquesta llista. El País Basc, Madrid, Navarra, les Illes Canàries i les Balears també presenten una població a l'associació. Andalusia i Castella i Lleó són les comunitats amb més pobles a la xarxa, amb 14 i 20 localitats, respectivament.

Els criteris per passar a formar part dels Pobles més Bonics d'Espanya són tenir una població inferior a 15.000 habitants i comptar amb un patrimoni arquitectònic o natural certificat. Després, les poblacions se sotmeten a una auditoria de l'Associació i, si la passen de forma satisfactòria, entren a la xarxa.  

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut