Àustria avança les eleccions pel trencament del govern per un cas de corrupció

RedaccióActualitzat

Eleccions anticipades a Àustria després de la dimissió del vice-primer ministre, d'extrema dreta, Hainz-Christian Strache per un cas de corrupció.

El vicecanceller austríac i líder dels ultranacionalistes de l'FPÖ, Heinz-Christian Strache, ha hagut de dimitir del govern i el partit per vendre favors a oligarques russos.

Un vídeo gravat amb càmera oculta mostra Strache prometent contractes públics a oligarques russos a canvi d'ajudes amb diner negre per a la seva campanya electoral.

Es tracta d'una gravació clandestina de fa dos anys (poc abans de les últimes eleccions al país alpí) que han publicat els mitjans alemanys Der Spiegel i Süddeutsche Zeitung.


El partit de Strache, el Partit per la Llibertat d'Àustria, era un suport clau en el govern del conservador Partit Popular de Sebastian Kurz. L'actual canceller ha explicat que no el volia tenir més Strache al seu costat.

El relleu de Strache al FPÖ l'agafarà Norbert Hofer, perdedor de les últimes eleccions presidencials davant l'ecologista Alexander Van der Bellen que es van arribar a celebrar dues vegades.

S'ha de veure l'abast d'aquesta crisi de govern a Àustria de cara a les eleccions europees de la setmana que ve. Per exemple, si afectarà l'aliança paneuropea dels partits populistes dretans i d'extrema dreta.

ARXIVAT A:
Extrema dretaÀustria
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut