Graven el vicecanceller austríac, d'extrema dreta, venent favors a oligarques russos

El vicecanceller i líder del partit d'extrema dreta Partit de la Llibertat d'Àustria, Heinz-Christian Strache, dimiteix per un vídeo gravat amb càmera oculta a Eivissa que l'implica en un cas de corrupció

RedaccióActualitzat

Terratrèmol polític per a l'extrema dreta austríaca a causa d'un possible cas de corrupció del seu líder i vicecanceller, Heinz-Christian Strache. El número dos del govern ha presentat la dimissió .

Strache ha comparegut, després de reunir-se amb el canceller Sebastian Kurz, per comunicar que deixa el govern de coalició i també el lideratge del partit d'extrema dreta Partit de la Llibertat d'Àustria (FPÖ), que presideix.

"Avui he tingut una reunió amb el canceller federal i li he ofert la dimissió, que ell ha acceptat."

Un vídeo, gravat amb càmera oculta, mostra com el vicecanceller Strache està disposat a compensar suposats oligarques russos amb contractes i favors a canvi d'ajudes a la seva campanya electoral.

El cas de presumpta corrupció sacseja l'estabilitat del govern. El canceller federal, Sebastian Kurz, ha acceptat la dimissió, però haurà de veure com ho fa per continuar governant. Kurz, del conservador Partit Popular Austríac, necessita els vots del Partit de la Llibertat d'Àustria per governar.

Strache assegura que Norbert Hoffer el substituirà, tant en la presidència del partit com en la vicecancelleria, però el govern austríac encara no ha confirmat el relleu.

 

Favors a oligarques russos

En el vídeo, publicat per mitjans alemanys, també hi apareix el cap del grup parlamentari del partit:


Aparentment, la filmació era un parany preparat expressament. Strache parla amb una noia que es feia passar per neboda d'un oligarca rus disposat a invertir 250 milions en diner negre.

El vídeo es va gravar en una casa a Eivissa l'estiu del 2017, pocs mesos abans de les eleccions legislatives austríaques, uns comicis després dels quals el partit de Strache va passar a formar part del govern.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut