Artadi diu que si no pot ser Puigdemont "s'investirà algú altre" la setmana que ve

RedaccióActualitzat

El ple d'investidura del nou president de la Generalitat serà, com a molt tard, dilluns que ve, el dia 14

Així ho ha assegurat la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas.

 

Artadi ha deixat clar que, ara per ara, la prioritat continua sent investir Carles Puigdemont

Però també ha assegurat que, si no és possible fer-ho a causa de la reacció del govern espanyol per impedir-ho, s'elegirà una altra persona.

"Si no hi ha finestra per investir el president Puigdemont, abans del dia 14 o com a molt tard el dia 14, s'investiria algú altre."

Artadi, per tant, descarta del tot repetir les eleccions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, a més, ha reiterat que "la voluntat de Junts per Catalunya és no anar a eleccions".

 

Per la portaveu de Junts per Catalunya, el govern espanyol està obsessionat amb Puigdemont.

"Estan obsessionats perquè els fa molta por la investidura del president Puigdemont."

En aquest mateix sentit, Artadi lamenta que "els cap de llista 1, 2 i 3 [de Junts per Catalunya], de sobte, és com si no s'haguessin presentat a les eleccions".

"De la manera com estan actuant, és com si a la nostra llista electoral hi hagués noms que es puguin presentar i noms que no, sense cap base juridica. El bloc del 115 es pensaven que guanyarien. Quan no ha passat això han decidit que diran qui de les llistes es pot presentar i qui no [per ser investit]."

Preguntada sobre el nom de la persona que Puigdemont podria proposar per ser investida, Artadi ha assegurat que "a hores d'ara crec que la decisió no està presa perquè jo no la sé", però ha reconegut que "és possible que el president, internament, ja ho tingui tot molt decidit".

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que la persona que sigui investida 131 president de la Generalitat "evidentment no" serà cap "president titella" de Puigdemont, com havia assegurat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DInvestiduraArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut