El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest dimarts en el Parlament (ACN/Laura Fíguls)

Argimon diu que òmicron és a les aigües residuals i "ja en tenim alguns casos"

El conseller de Salut diu que "probablement" aquesta nova variant acabarà imposant-se, com va fer la delta

RedaccióActualitzat

La variant òmicron del coronavirus ja es transmet a Catalunya. Així ho indica el fet que ja ha estat detectada a les aigües residuals, segons ha confirmat aquest dimarts el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

En declaracions al Parlament, Argimon també ha dit que l'aparició d'aquesta variant "és un element de preocupació, tal com l'ha declarat l'OMS", i que segurament s'acabarà imposant a les variants anteriors, com ja va passar amb la delta.

"Serà una variant que probablement s'acabarà imposant, més que res perquè ja l'estem veient a les aigües residuals i perquè ja en tenim alguns casos."


Ha admès, també, que "encara no sabem, sincerament, quin pot ser l'abast d'aquesta variant" i que "encara no hi ha evidències fefaents que sigui més transmissible".

D'altra banda, encara no s'ha pogut determinar si els dos viatgers amb coronavirus que dilluns van aterrar a Barcelona procedents de Sud-àfrica estan infectats amb òmicron.

Per tenir els resultats caldrà esperar fins divendres, però el Departament de Salut ha informat que els resultats preliminars de l'estudi microbiològic fet als dos viatgers indiquen que sí que serien portadors d'aquesta variant.

2.500 contagis nous

Mentrestant, els contagis segueixen a l'alça a Catalunya. El Departament de Salut n'ha notificat prop de 2.500 de nous i 12 defuncions més. Pugen les hospitalitzacions, amb una vintena més d'ingressats, i també creix una mica el nombre de pacients a les UCI. Amb xifres tancades, s'han detectat 11.600 contagis l'última setmana.

Tots els indicadors empitjoren. La incidència als últims 14 dies s'enfila a 252 casos per cada 100.000 habitants i la positivitat creix fins al 6,15%.

Pel que fa a les vacunacions, hi ha hagut una forta pujada que s'explica per l'obligatorietat del certificat covid a partir de divendres. S'han fet més de 50.000 punxades, 9.000 de les quals són primeres dosis. Per primer cop tots els grups d'edat tenen com a mínim el 70% amb la pauta completa, fins i tot els que tenen entre 30 i 34 anys que són els que van més endarrerits en la campanya.

Les dones tenen un percentatge de vacunació dos punts per sobre dels homes en primera dosi, en pauta completa i en dosi de reforç.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut