Pere Aragonès diu que el govern de la Generalitat anirà "com una pinya" a la taula de negociació
Pere Aragonès diu que el govern de la Generalitat anirà "com una pinya" a la taula de negociació
Barcelona

Aragonès, sobre la taula de negociació amb l'Estat: "Hi anirem com una pinya"

La delegació catalana posarà sobre la taula la proposta d'un referèndum sobre la independència i una amnistia que acabi amb la repressió de l'Estat

RedaccióActualitzat

A quatre dies de la trobada del govern de la Generalitat i el govern espanyol a la taula de diàleg, el vicepresident Pere Aragonès ha volgut transmetre un missatge d'unitat entre Esquerra i JxCat. Aragonès ha dit que treballa colze amb colze amb el president de la Generalitat i que dimecres aniran a la reunió "com una pinya" per plantejar un pla que resolgui el conflicte polític:

"La delegació l'estem treballant i els continguts els estem treballant. I serà al president de la Generalitat a qui li correspondrà fer-la pública. Però els treballs estan molt avançats, estem treballant molt i molt bé. I per tant, anirem com una pinya el govern de Catalunya a aquesta taula de negociació."

Pere Aragonès ha dit que serà Quim Torra qui anunciarà les persones que representaran el govern de la Generalitat a la taula de negociació.

Ha assegurat que la de dimecres serà la primera de tot un cicle de trobades amb el govern espanyol i que la delegació catalana posarà sobre la taula la proposta d'un referèndum sobre la independència i una amnistia que acabi amb la repressió de l'Estat:

"No és una operació de propaganda el que es farà dimecres. És un pas molt important políticament i, per tant, s'ha d'anar molt ben preparat, sobretot en els temes de fons."

"No es tracta d'una sola sessió. Dimecres s'obre un cicle de negociacions amb l'Estat i, com a part del reconeixement d'un conflicte polític, nosaltres el que posarem sobre la taula són les nostres propostes sobre el conflicte polític, que és un referèndum sobre la independència de Catalunya i l'amnistia per acabar amb aquesta repressió que està basada en una causa general."

La Generalitat insisteix que a la taula de diàleg hi plantejaran el dret a l'autodeterminació i l'amnistia per als presos, mentre que Pedro Sánchez avisa que no hi haurà resultats immediats.

El PSOE i Podem també volen exhibir unitat i arribaran a la taula, diuen, amb prudència. S'oposen a la figura del mediador que demana el president de la Generalitat, mantenen el compromís amb el diàleg i volen que la trobada de dimecres sigui un punt de partida.

 

 

ARXIVAT A:
ERCPere AragonèsProcés catalàQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut