Aplec del Cargol de rècord: 14.000 collistes i més de 200.000 assistents
Les colles han sortit dels Camps Elisis i han fet una rua pels carrers de Lleida
Lleida

Aplec del Caragol de rècord: 14.000 collistes i més de 200.000 assistents

Es calcula que, durant la 40a edició de l'Aplec, s'hi han menjat uns 12 milions de cargols

Actualitzat

L'Aplec del Caragol de Lleida és la festa gastronòmica per excel·lència de les Terres de Ponent. Aquest any, arriba a l'edició número 40 amb rècord de colles, 107, i de participants. 14.000 participants a les colles i més de 200.000 assistents de tota Catalunya per assaborir fins a 12 tones de cargols.

 

 

 

Han estat tres dies d'ambient festiu al Recinte Firal, als Camps Elisis. I tres dies també d'altes temperatures, a les quals collistes i visitants han fet front com han pogut, per exemple, amb pistoles d'aigua.

L'organització, la Federació de Colles de l'Aplec del Cargol, explica que tot ha transcorregut sense cap tipus d'incidència remarcable i celebren l'èxit, un any més, de la festa. De fet, asseguren que l'aplec arriba al 40è aniversari amb una "salut de ferro".

 

 

Al voltant de la gastronomia, l'aplec gaudeix d'un extens programa d'activitats: els espectacles, la música de les xarangues, les revetlles, les exhibicions de dansa i castellers, divertits concursos… Tot de caràcter gratuït i obert al públic en general.

Divendres, l'icònic personatge lleidatà Sr. Postu, va donar el tret de sortida a la festa amb "Lo Caragolasso".
 


Els protagonistes del dissabte, el considerat dia estrella de l'aplec, van ser els espectacles infantils i també l'enlairament d'un globus des del marge dret del riu Segre per veure l'aplec des de l'aire.
 


I aquest diumenge al matí, les colles han sortit dels Camps Elisis en rua pels carrers de la ciutat, com ja és tradició.

 

 


En poques hores, es posarà el punt final a la festa celebrant la Xarangada XL amb la xaranga Tocabemolls, l'activitat que tancarà l'Aplec del Cargol 2019.
 

 

Anar al contingut