Les altres imatges de la jornada electoral
Votant amb una pinça al nas al casal d'avis de Gràcia

Anècdotes del 10N: a les urnes amb una pinça al nas o un poble que vota en 32 segons

RedaccióActualitzat

En una jornada electoral sempre hi ha anècdotes i curiositats, més enllà del ritual de les votacions. Són imatges que criden l'atenció o que són prou significatives en un dia especial.

Al casal d'avis del carrer Siracusa de Gràcia, a Barcelona, dues persones han votat amb una agulla d'estendre roba al nas. Han assegurat que ho feien perquè aquestes eleccions no els interessen, que són uns comicis d'un país que ja no els representa.

 

El sentit de l'humor no ha faltat durant les votacions...

 

Quim Torra ha votat a l'Escola Oficial d'Idiomes de Sant Gervasi, a Barcelona, I ho ha fet en una mesa on, casualment, la seva filla és la presidenta.

Quim Torra i la seva filla, que presideix la mesa (EFE/Marta Pérez)


El poble més ràpid a votar

A Villarroya, a La Rioja, s'ha batut un rècord molt difícil de batre: els seus vuit veïns han votat en mig minut. Concretament, en 32 segons. Fa quatre anys ho van fer en 42 segons.

Rècord d'Espanya en unes eleccions: els veïns de Villarroya han votat en 32 segons (EFE/Abel Alonso)


Dos veïns renyits, en un mateixa mesa a Saragossa

A Saragossa hi ha una mesa on durant el dia hi ha cares llargues. Dos veïns que no es parlen hi han coincidit. Han explicat que la seva relació no és bona, però que no tenen cap més remei que aguantar-se i mantenir-se als seus llocs al col·legi electoral.

En aquests comicis és la primera vegada que hi ha persones amb discapacitat intel·lectual en una mesa. Hi ha dos casos. Un és vocal titular a Madrid i un altre és vocal suplent a Noia, a la Corunya. I, a Alacant, una persona cega presideix una de les meses electorals...
 

Un home cec presideix una de les meses a Alacant 

A la població madrilenya de Soto del Real, prop del centre penitenciari, és on hi ha la mesa electoral més jove de l'Estat: dos vocals de 18 anys i un president de 19.

Un col·legi electoral de Valladolid saluda els electors amb una recomanació...
 

Un consell per als votants (EFE/Nacho Gallego)


Difícilment trobaríem un escenari tan espectacular com l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per acollir un col·legi electoral. Durant tot el dia hi ha una afluència notable de votants en aquest punt, situat al costat mateix de l'acampada que es fa a la plaça Universitat.
 

La Universitat de Barcelona acull un dels col·legis electorals (Reuters/Rafael Marchante)

 

A punt de votar... (Reuters/Javier Barbancho)

A Ourense, la constitució d'una mesa s'ha hagut d'ajornar perquè un dels seus membres s'ha presentat sense documentació, perquè, segons ell, se li havia menjat el gos. La mesa, finalment, s'ha pogut formar amb la segona substituta i els vocals. I s'ha acordat que l'horari de votació s'amplïi fins les 8.20 del vespre.

 

Una dona es dirigeix a un col·legi electoral a Burguete, a Navarra, enmig d'una nevada intensa (EFE/Jesús Diges)


Hi ha un col·legi electoral al barri sevillà de Triana on s'han presentat mitòmans de "La guerra de les galàxies".

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
Anar al contingut